Trabzon'lu mühendis serbest

Edindiğimiz bilgiye göre;  Trabzon Maçka ilçesi doğumlu olan Türk mühendis Hamdi Karpuzoğlu ile Ahmet Aktepe Afganistan'da kaçırılmıştı.  Dışişleri Bakanlığı bugün iki mühendisin serbest kaldığına dair bir açıklama yaptı. HAMDİ KARPUZOĞLU SERBEST KALDI Tr

Trabzon'lu mühendis serbest

Edindiğimiz bilgiye göre;  Trabzon Maçka ilçesi doğumlu olan Türk mühendis Hamdi Karpuzoğlu ile Ahmet Aktepe Afganistan'da kaçırılmıştı.

 

Dışişleri Bakanlığı bugün iki mühendisin serbest kaldığına dair bir açıklama yaptı.

 

HAMDİ KARPUZOĞLU SERBEST KALDI

 Trabzonlu mühendis Hamdi Karpuzoğlu, 20 Haziran 1951 tarihinde Trabzon Maçka İlçesi doğumlu.1974 yılı Kasım ayında Trabzon  PTT Başmüdürlüğü'nde göreve başladı. Daha sonra sırası ile şu görevlerde bulundu:

 

HAMDİ KARPUZOĞLU KİMDİR?

 TRT Radyo Müdürlüğü Mühendisliği (1977), Başmühendisliği (1980), İşletme –Bakım Müdürlüğü ve Vericiler Müdür Vekilliği, (1981), PTT Trabzon Bölge Vericiler Müdürü (1989), PTT Trabzon Vericiler Bölge Müdürü (1990), TRT Trabzon Bölge Vericiler Müdürü (2000), TRT Genel Müdürlüğü Uzmanlığı, görevlerinde bulundu. TMMO Trabzon Elektrik Mühendisleri Odası  üyedir.

 

TÜRKİYE'YE GELİYOR

 

Diş işleri bakanlığının bu konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Hamdi Karpuzoğlu ve Ahmet Aktepe'nin Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliğine intikallerinin sağlandığı, 28 Kasım Cuma günü Türkiye'ye dönmelerinin öngörüldüğü belirtildi.

Vatandaşlarımızın kurtarılma sürecinde Afgan makamlarınca sağlanan yardım ve etkin işbirliği şükranla karşılanmıştır.Türkiye Cumhuriyeti, Afganistan'ın bütününde huzur ve güvenlik ortamının en kısa zamanda tesis edilmesine büyük önem vermektedir. Bu çerçevede, ülkemizin geçmişte olduğu gibi gelecekte de Afganistan'ın yeniden imarına, kalkınmasına ve güvenliğine katkıları kararlılıkla devam edecektir"

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel