Trabzon Acara dostluğu

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Nuri Okutan, “Her zaman ifade ediyorum Trabzon tarihi geçmişiyle, kültürüyle ve bulunduğu konumuyla çok önemli bir merkezdir. Çevresiyle, bölgesiyle birlikte büyük bir anlam ifade eden Trabzon'u çevresiyle

Trabzon Acara dostluğu

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Nuri Okutan, “Her zaman ifade ediyorum Trabzon tarihi geçmişiyle, kültürüyle ve bulunduğu konumuyla çok önemli bir merkezdir. Çevresiyle, bölgesiyle birlikte büyük bir anlam ifade eden Trabzon'u çevresiyle tanımlamazsak eksik tanımlamış oluruz. Bunun en önemli ayağını da Batum oluşturmaktadır. Gerek ziyaretlerimizde gerek ikili ilişkilerimizde aynı duyguları paylaşıyoruz. Hatta bir proje iki ülke çalışmasının altını doldurup hayata geçirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Trabzonspor'un başarılı bir sezon geçirdiğini ve iyi bir takım olduğunu söyleyen Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkan Birinci Yardımcısı Levan Antadze'ye Trabzonspor kaşkolu hediye eden Vali Okutan, “Biz önümüzdeki günlerde sayın başbakan, başbakan yardımcısı ve beraberindeki heyeti de burada ağırlamayı arzu ediyoruz. Trabzonspor maçına da davet ediyoruz. Orada Başkonsolosumuz var, onu da Trabzonsporlu yapmaya çalışıyoruz. Bu görevi de sayın bakanımız üstlendi. Önümüzdeki günlerde gelecek olan heyetle birlikte inşallah Trabzonspor maçına gideceğiz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Okutan, ziyaretin anısına Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkan Birinci Yardımcısı Antadze'ye plaket verdi. Kendisine Acara'ya özgü el sanatları ürünleri hediye eden Antadze'ye Vali Okutan da Trabzon işi gümüş işlemeli telkari ve Trabzon'u tanıtıcı kitap hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel