Toplantı karakolda bitti

Trabzon Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği (TESOB) 2008 Yılı Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda Halil İbrahim Kalfaoğlu ekibi ile Metin Kara ekibi arasındaki soğuk savaş ısındı. Hakaretlerin havada uçuştuğu toplantıda Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrik

Toplantı karakolda bitti

Trabzon Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği (TESOB) 2008 Yılı Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda Halil İbrahim Kalfaoğlu ekibi ile Metin Kara ekibi arasındaki soğuk savaş ısındı. Hakaretlerin havada uçuştuğu toplantıda Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya ile Sürmene Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz, birbirlerinin üzerine yürüdü. Metin Kara'nın ağır eleştiriler yönelttiği Kalfaoğlu'na, Ekrem Yılmaz da yüklenince ortam gerildi. İlginç diyalogların yaşandığı toplantı, karakolda bitti. Kalfaoğlu, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Yılmaz hakkında polise şikayetçi oldu.

TESOB 2008 yılı toplantısı, oda toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda ilk konuşmayı TESOB Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu yaptı. Kalfaoğlu, yaklaşık 40 dakika süren konuşmasında Trabzon'daki ve Türkiye genelindeki esnafın sorunlarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Kalfaoğlu, Türkiye genelinde olduğu gibi süper marketlerin şehir merkezlerinde mantar gibi çoğaldığını ve bunun da küçük esnafı bitirdiğini belirterek, mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Kalfaoğlu, "Biz süper marketlerle savaş yapıyoruz ama işte Trabzon Forum'u da gelip Başbakan açıyor. Ben açılışına bile gitmedim. Burayı Başbakan açıyorsa biz daha ne yapalım" dedi.

FINDIK REZİL OLDU
Kalfaoğlu, bazı sanatların kaybolmaya yüz tuttuğunu belirterek, "Yeni nesil artık sanata sıcak bakmıyor. Artık Avrupalı bile bizden aldığını bize satar duruma geldi. Teşvik Yasası konusunda ise yasanın devamından yanayız. En az 4-5 yıl daha devam etmelidir. Bu esnaf için de ilaç gibi olacaktır" dedi.
Fındık konusuna da değinen Kalfaoğlu, "Fındık rezil oldu. Kim ne yaparsa yapsın bizim, esnafımızın anası ağlıyor. Bu işte TMO, Fiskobirlik ve siyasetçiler gibi tüccarın da suçu vardır. Çilekeşiz diyoruz ama çilekeşlik de bir yere kadar. Nasıl dış güçler Türkiye Cumhuriyeti üzerinde bazı oyunlar oynuyor ise, Türkiye'de de Karadeniz üzerine aynı şekilde oyunlar oynanıyor gibi bir his içindeyiz. Bu konu çok iyi analiz edilmelidir" dedi.

KARA: 20 YILDIR AYNI
ŞEYLERİ DİNLİYORUZ
Aynı zamanda Trabzon Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı da olan Ayakkabıcılar Odası Başkanı Metin Kara, Kalfaoğlu'nun 20 yıldır aynı şeyleri söylediğini belirterek, "Bu konuşmaları 20 yıldır dinliyoruz. Ama icraat yok. Burada bir saray yaptırmışsınız, ne güzel oturuyorsunuz. Diğer odaları görmüyorsunuz. Sanki onların hiç sorunu yok. 45 dakikadır burada konuşuyorsunuz. 20 yıldır aynı şeyleri söylüyorsunuz. Diğer oda başkanlarına 5 dakika bile konuşma fırsatı tanımıyorsunuz. Bu saatte toplantı olmaz. Öte yandan 8 yıldır benimle uğraşıyorsunuz. Ben ceza aldım. Ama benim gibi Türkiye'de ceza alması gereken 8 bin 500 kişi var. O cezayı hukukun önüne getirenler utansın. 3 Şubat'ta bir kongre yaptım, iptali için avukat tuttunuz. Buna üzüldüm. Sizin gibi Bölge Birliği de tuttu. Ben yasalara ve hukuka saygılıyım. Üstünde asla olmam. Zafer Sarı imzasıyla bana görevden alındınız diye yazı yolladınız. Bunun üzerine 5 Mayıs'ta bir kongre daha yaptım. İşte yine buradayım" şeklinde konuştu.
'
CİNGAN MISIN SEN?'
Kara'dan sonra söz alan Sürmene Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz ise, "Bu nasıl bir toplantı mantığı. 5'te toplantı mı olur? Zaten toplantının hepsini başkan kullanıyor. 45 dakika kendisi konuştu bize 5 dakika bile kalmıyor. Biz sıkıntılarımızı nasıl anlatacağız? Eve, iftara nasıl yetişeceğiz? Bu bilinçli yapılıyor" demesi üzerine ortalık bir anda karıştı.
Kürsüye çıkarak konuşmaya başlayan Yılmaz, "Bize davetiye gönderiyorlar. Altında bir not: Yemeğe katılacakları Cuma'ya kadar birliğimize bildiriniz yazıyor. Derviş Günday'a sövüyorsun, hakkında atıp tutuyorsun ondan sonra gidip yönetimine giriyorsun? Cingan mısın (Çingene) sen? Koca birlik başkanısın 50 kişilik yer ayıramıyor musun? Bu resmen terbiyesizliktir. Yemeğini de yemiyorum bu toplantı parasını da almıyorum" biçiminde konuştu.

KİMİ KÜRSÜ KIRDI
KİMİ KAFA!

Bu sözlere Kalfaoğlu ise, "Terbiyeni takın. Ramazan ayında bize yakışmaz, hukuk devletindeyiz. Toplantıyı kapatıyorum ve Allah'a havale ediyorum. Biz toplantının ardından yemekle beraber başkanlarımızın dertlerini dinleyerek birebir sohbet edelim diye düşündük. Fakat davetiyedeki not nedense yanlış anlaşıldı. Bu bize yakışmadı" şeklinde cevap verdi. Yılmaz, Kalfaoğlu'na tekrar cevap vererek, "Terbiyesiz sensin. Sorunları konuşuyorsun güya. Bir tane şoför sorununa değindin mi? Biz konuşmayacak mıyız?" dedi.
Kalfaoğlu, Kara'nın yanında olan Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz'a da, "Beyefendi iftihar mı ediyorsunuz bunlarla" diye çıkıştı.

BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE
YÜRÜDÜLER
Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya ise, Yılmaz kürsüden inerken, "Ramazan ayındayız, böyle seviyesiz konuşulmaz. O kürsüyü de mikrofonu da kırarım" deyince ortam daha da gerginleşti. Sivrikaya'nın üzerine yürüyen Yılmaz, "Sen kürsü kırarsın ben adamın kafasını kırarım" şeklinde konuştu. Her iki oda başkanını diğer oda başkanları yatıştırdı.

KALFAOĞLU HAKARET
DAVASI AÇTI
Bu arada oda çalışanlarından polise haber verilmesini isteyen Kalfaoğlu, daha sonra Merkez Polis Merkezi'ne giderek, Ekrem Yılmaz hakkında 'kendisine hakaret ettiği' gerekçesiyle şikâyetçi oldu. Kara ve ekibi daha sonra Şahbazoğlu Restaurant'ta verilen iftar yemeğine ise katılmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel