Sürmene projeye odaklandı

Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan başkanlığında kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen AB İlçe Projeler Koordinasyon Kurulu Toplantısına Sürmene AB Projeleri Sorumlusu Süleyman Bedir, Sürmene AB Projeleri İlçe Koordinatörü Mehmet Akpınar, KOSGEB

Sürmene projeye odaklandı

Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan başkanlığında kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen AB İlçe Projeler Koordinasyon Kurulu Toplantısına Sürmene AB Projeleri Sorumlusu Süleyman Bedir, Sürmene AB Projeleri İlçe Koordinatörü Mehmet Akpınar, KOSGEB-Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Teknoloji Geliştirme Merkezi Müdürü Mehmet Turhal, KTÜ Abdullah Kanca Sürmene Deniz Bİlimleri Fakültesi-Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği öğretim elemanı Hasan Ölmez ve proje sahipleri katıldı.

Toplantıda, toplam maliyeti 23 milyon 119 bin 472 avro olan 5 proje, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bölgesel Rekabet Edebilirlik Programı Koordinasyon ve Uygulama Merkezine gönderilmeden bir kez daha kurul tarafından değerlendirildi.

Kaymakam Özarslan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın IPA (AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) kapsamında çıkmış olduğu teklif çağrısına ilçe olarak 5 proje ile başvuruda bulunduklarını belirterek, ''Yapılan bu projeler ile cazibe merkezi olarak belirlenen ilimizin güzide ilçesi Sürmene için çok büyük yatırım olacak. Projeler buradaki esnafa, vatandaşa bölge ekonomisine ivme kazandıracaktır. Hazırlanan projelerin toplam bütçesi 23 milyon 119 bin 472 avro, yani yaklaşık 46 milyon TL'lik yatırım demektir. Bu yatırımın ilçemize kazandırılması durumunda bölge için çok önemli bir gelişim örneği olacak, cazibe merkezi ifadesi anlamına kavuşacaktır'' dedi.

Özarslan, Sürmene Yeniçam Tersane Sahası Üretim Destek Atölyesi Kurulması, Çay İşletmeleri Paketleme ve Geri Dönüşüm, Sürmene Tıbbi El Aletleri Sanayi Alt Yapısının Geliştirilmesi, Mekatronik Akıllı Sistemler ve Otomasyon Laboratuvarı ile Gemi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi Kurulması Projesinin hazırlanmasında emeği geçen KTÜ Abdullah Kanca Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Hasan Ölmez, KOSGEB-KTÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi Müdürü Mehmet Turhal ve Sürmene Halis Çebi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Akpınar'a teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel