Ordulu başkandan açıklama!

2006 yılında cumhuriyet tarihinin en büyük mitinglerinden birini gerçekleştirdiklerini belirten Necat Avcı, ancak sorunu yine de tam anlamıyla çözemediklerini kaydetti. Sonuçların sadece eylemlerle alınamadığını ifade eden Avcı, "Diplomatik girişimler, ka

Ordulu başkandan açıklama!

2006 yılında cumhuriyet tarihinin en büyük mitinglerinden birini gerçekleştirdiklerini belirten Necat Avcı, ancak sorunu yine de tam anlamıyla çözemediklerini kaydetti. Sonuçların sadece eylemlerle alınamadığını ifade eden Avcı, "Diplomatik girişimler, karşılıklı görüşmeler olmadığı için yani konuşmadığımız için sonucunu alamıyoruz" dedi.


Cam kırmakla, yol kapatmakla sonuç alınmasının mümkün olmadığını belirten Avcı, 2 yıl önce yapılan mitingin geçici olarak çözüm sağladığını kaydetti. Avcı, "2006 yılında yaptığımız miting demokratik bir eylemdi. Bu hakkımızı kullandık. O gün oluşan şartlarda bize göre eylem sonuç vermiştir. Yani fındığa sahip çıkılmıyordu ve bir sahibi yoktu. Yapılan eylem sonrasında Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bölgeye gönderildi. O gün yapılan eylemin sonucu alınmış oldu. Ama en büyük sorun bizim fındığı sadece
Ağustos ayında konuşmamızdan kaynaklanıyor.

Diğer aylarda fındığı soğumaya bırakıyoruz. Bu yıl da aynısı olacak. Ağustos ayında açıklanan fiyatın ardından Eylül'de bunun çalkantıları yaşanacak. Lokal olarak bazı yerlerde eylemler olacak, camlar kırılacak. Biz bunlara karşıyız. Cam kırmakla, yol kesmekle sonuç alınmıyor" diye konuştu.
Şu an gündemlerinde miting olmadığını ancak üreticiden talep gelmesi halinde buna kayıtsız kalamayacaklarını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:


"Fiyat açıklanmasından sonra çok az sayıda üretici bize miting çağrısında bulundu. 2006 yılında olduğu gibi yoğun bir talep olmamıştır. Ayrıca fındıkla alakalı olarak sadece ziraat odaları sorumlu değildir. Bununla alakalı esnaf odaları, ticaret odası ve borsamız vardır. 2006 yılında 6-7 sivil toplum örgütünün imzasıyla bir bütünlük içinde bir karar alınmıştır. O gün böyle bir talep ortaya çıkmıştı ve bu talebe kayıtsız kalamazdık.

Ama bugün ne böyle bir arzu, ne istek var. Ne esnaflardan esnaf odasına,
ne üreticilerimizden ziraat odalarına bir baskı var. Böylesine bir baskı oluşursa bizim burada oturma şansımız yok. Yani benim üreticim miting yapmamı isterse ben buna kayıtsız kalamam."


Üreticinin bu sessiz bekleyişinden korktuğunu belirten Avcı, "Bu sessiz bekleyişin ardından fırtınanın kopabileceğini düşünüyorum. Çünkü burada TMO'nun tavrı çok önemli. İnsanların mağdur edilmesi halinde fırtınanın patlak vereceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel