Ordu'da yıllık yumurta üretimi 40 milyonu aştı

Ordu İli Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi yumurta üretimine ilişkin konuştu.

Ordu'da yıllık yumurta üretimi 40 milyonu aştı

Ordu İli Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi, Ordu kent genelinde yıllık yumurta üretiminin 40 milyon adedi geçtiğini açıkladı. Ünye ilçesindeki bir tavuk çiftliğinde konuşan Sezgi, Ordu'da yumurta üretiminin gelişmeye devam ettiğini ve bölge üreticilerine sağlanan hibe destekleriyle bu sayının artırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen desteklerle kümes sayılarının arttığına dikkat çeken Sezgi, üretilen yumurtaların büyük bir kısmının organik olduğunu ifade etti. Sezgi, "Üreticilere sağlanan destekler sayesinde yıllık üretim ciddi bir noktaya ulaştı. Bu yıl destekleri daha da artıracağız ve yumurta üretimini daha da artırmanın yanı sıra tesisleşmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda bazı ilçelerimize yarka tesisleri kurmayı hedefliyoruz," dedi.

Ordu'da yıllık yumurta üretimi 40 milyonu aştı

Ordu'da üretilen yumurtaların pazar sorunu yaşamadığını belirten Sezgi, her geçen yıl pazarlamada önemli ilerlemeler kaydedildiğini ve üretilen yumurtaların yüzlerce markette satışa sunulduğunu söyledi. Zincir marketlerde Ordu yumurtalarının bulunmasının mümkün olduğunu aktaran Sezgi, Birlik olarak Türkiye'nin tüm bölgelerinde Ordu yumurtasını tüketicilerle buluşturmayı amaçladıklarını vurguladı.

Ayrıca Sezgi, tavukların bölgedeki kahverengi kokarcayı yok etmede etkili olduğuna işaret ederek, "Tavuğun olduğu yerlerde kahverengi kokarcaları görmek pek mümkün değil. Bu yüzden vatandaşlara tavuk beslemelerini öneriyoruz," şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler