Kolbastı roman oyunu iddiası

Giresun Valiliği dün yaptığı açıklamada kolbastı oyunun müziğinin Giresun'a ait olduğuna dair bir açıklama yapmıştı. Bu açıklama Trabzon şehrinin büyük tepkisini çekmişti. Şimdi se Adnan Şenses'in yaptığı açıklamada herkesi şaşırttı. Adnan Şenses, de kolb

Kolbastı roman oyunu iddiası

Giresun Valiliği dün yaptığı açıklamada kolbastı oyunun müziğinin Giresun'a ait olduğuna dair bir açıklama yapmıştı. Bu açıklama Trabzon şehrinin büyük tepkisini çekmişti.

Şimdi se Adnan Şenses'in yaptığı açıklamada herkesi şaşırttı. Adnan Şenses, de kolbastının Trabzon'un değil, Roman oyunu olduğunu iddia etti.

Kolbastıyı bu kadar ülke gündemi getiren Trabzonspor oldu. Trabzonspor bu sene yaptığı transferlerle başarılı bir sezon geçiriyor,her kazanlılan maçlardan sonra kolbastı oyunu oynandı ve bordo mavili futbolcuların kolbastı oynaması ülke gündemine geldi, bunun üzerine Giresun'dan kolbastı müziğinin onlara ait olduğunu iddia ettiler.

En son olarak da Giresun Valiliği şaşırtan bir açıklama yaptı. Kolbastı'nın Giresun'a ait olduğunu iddia etti.

Şimdi de Adnan Şenses ise kolbastının Trabzon'un değil, Roman oyunu olduğunu iddia etti.

Adnan Şenses'in kolbastı ile ilgili açıklaması

Son dönemin en gözde oyunu kolbastı... Türkiye'de hatta dünyanın birçok ülkesinde kolbastı fanatikleri oluşmaya başladı. Cep telefonları onun müziğiyle çalıyor, milletvekilleri en coşkulu anlarında onu oynuyor.

Kolbastı oyununu izlediniz mi?
İzlemez olur muyum, televizyonda şu sıralar herkes oynuyor.

Nasıl buldunuz, bu oyun sizin belinize ceket bağlayarak yaptığınız Roman oyununun pabucunu dama atar mı?

Olur mu öyle şey, benim oyunum bir klasik. Ritmiyle, havasıyla bir ekol. Kolbastı bir gösteri oyunu. Şimdi 10 kişilik bir ekip kursam ve bizim meşhur oyunu, kolbastı ekibiyle yan yana oynasak, bizimki daha çok beğenilir.

İyi ama kolbastı çok moda. Hatta bu yüzünden Giresunlular ile Trabzonlular arasında kriz bile çıktı...

Bu oyunu herkes Karadeniz menşeli sanıyor. Ama öyle değil. Oyunun gerçek sahibi Romanlar'dır. Dikkat edin kullanılan ritim 9-8'dir. Bu onun Romanlara ait olduğunu gösterir.

Bu açıklama Karadeniz'de infiale neden olur...

Hiçbir şey olmaz. Oyunun kaynağı Roman ama Karadenizliler güzel katkı yapmış. Üzerine kemençe melodisi ekleyip, ritimli hale getirmişler. Çok güzel sos koymuşlar, gayet güzel ve keyifili bir oyun ama bu sahibinin Romanlar olduğu gerçeğini değiştirmez.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler