Sera gölü Uzungöl'e alternatif

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler gölde tahkimat çalışmasını sürdürürken, gölün çevresine yürüyüş yolları yapılacağı kaydedildi. Gölde incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Nuri Okutan, yapılacak çalışmalarla gölün Uzungöl'e benze

Sera gölü Uzungöl'e alternatif

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler gölde tahkimat çalışmasını sürdürürken, gölün çevresine yürüyüş yolları yapılacağı kaydedildi. Gölde incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Nuri Okutan, yapılacak çalışmalarla gölün Uzungöl'e benzer hale geleceğine dikkat çekerek "Sera Gölü'nü genişletme ve etrafında yayaların yürüyebileceği bir göl haline getirme adına bir takım düzenlemeler yapmak amacındayız. DSİ Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz yaklaşık 3 aydır burada çalışma yapıyor. Gölü yaklaşık 3'de 1 oranında büyüterek dolmasına engel olabilecek bentler yapıyor. Daha sonra da etrafındaki toprak düzenlenecek. Toplam 135 dekar civarında bir alan oluşacak. Bu büyüklükteki bir alan neredeyse Uzungöl'e denk büyüklükte olacak" dedi.

Gölün etrafını halkın kullanımına açacaklarını kaydeden Vali Okutan " Gölün etrafını halkın kullanımına açabilecek ve çevre düzenlemesiyle birlikte daha cazip haline getirmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

DSİ 22. Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır'da derenin tanzimi ve tahkimini yapacaklarını belirterek "Göle alüvyon birikintisi gelmemesi adına önüne yapılar inşa edeceğiz. Bir kısmını inşa ettik, çalışmalarımız sürüyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel