İngiltere B.elçisinden ziyaret

Büyükelçi Baird, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Vali Okutan, ziyarette yaptığı konuşmada, Büyükelçi Baird'e Trabzon'un tarihi, sosyal ve ekonomik durumu hakkında bilgi verdi. Büyükelçi Baird ise Türkiye ile ilişkil

İngiltere B.elçisinden ziyaret

Büyükelçi Baird, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Vali Okutan, ziyarette yaptığı konuşmada, Büyükelçi Baird'e Trabzon'un tarihi, sosyal ve ekonomik durumu hakkında bilgi verdi. Büyükelçi Baird ise Türkiye ile ilişkileri daha güçlü bir hale getirmek ve daha da geliştirmek istediklerini belirtti.

Türkiye'nin diğer şehirlerinin Ankara ve İstanbul kadar tanınmadığını kaydeden Baird, şöyle devam etti:

''Avrupa ve dünya en çok İstanbul ve Ankara'yı tanıyor. Türkiye'nin diğer şehirleri de çok çağdaş ve dinamik şehirler. Türkiye çok çağdaş, çok dinamik, kültürel ve eşitlik açısından oldukça dengeli bir ülke.

Türkiye, AB ile aynı değerleri paylaşıyor. Birleşik Krallık için Türkiye'nin AB tam üyeliği çok önemli bir stratejik hedef niteliğinde. Türkiye'de son dönemdeki gelişmeler Avrupa'da yükselen muhalif seslerin, halkın artık AB'ye girilip girilmeyeceği konusunda kafasında soru işaretleri oluşmasına neden olması şaşırtıcı değil. Ama gerçekten içtenlikle inanıyorum ki AB'ye girmek için bütün bu çabalara değer.''

Baird, AB tam üyeliğinin Türkiye için nihayetinde gerçekleşecek bir olgu olduğunu ifade ederek, ''bunun için kararlılık gerekli. Muhakkak ki Türkiye'nin dost ve müttefiklerinin desteği gerekli'' diye konuştu.

Daha sonra Vali Okutan ve Baird, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel