TS'ye saha fark etmiyor

Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor'un kendi sahasında veya deplasmanda oynadığı maçlara bakıldığında eşit puanları topladığı görülüyor. Turkcell Süper Liginin 22. haftasında deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor için, rakip sahada oynama

TS'ye saha fark etmiyor

Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor'un kendi sahasında veya deplasmanda oynadığı maçlara bakıldığında eşit puanları topladığı görülüyor.

Turkcell Süper Liginin 22. haftasında deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor için, rakip sahada oynamak dezavantaj olarak görülmüyor. Bordo-mavili takım iç sahada 21 puan toplarken dış sahada da 21 puan aldı. Trabzonspor dış sahada topladığı 21 puan ile en iyi deplasman takımı olma unvanını elinde bulundururken, iç sahada topladığı 21 puanla evinde puan alan en iyi takım sıralamasında 5. sırada yer aldı.

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan takımların performanslarına bakıldığından iç sahada daha çok puan toplayan takımların bu hedefe daha kolay ulaştıkları görülürken, dış sahada toplanan puanların da şampiyonluk hedefine ulaşmada katkı yaptığı görülüyor. Bu anlamda Trabzonspor iç sahada yaşadığı puan kayıplarını dış sahada telefi ettiği gözükse de, Bordo-mavili takımın kendi sahasına göre dış sahada daha başarılı maçlar çıkarıyor.

Trabzonspor bu sezon kendi sahasında oynadığı 10 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alırken, attığı 13 gole karşılık kalesinde 8 gol gördü ve 21 puan topladı.

Dış sahada ise, oynadığı 11 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, attığı 16 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü. Trabzonspor kendi sahasında oynadığı 10 maçta 9 puan kaybederken, dış sahada 12 puan kaybetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor