Hükümete kızdı bahçeyi kesti

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde, Hükümetin bu yılki fındık politikasından memnun olmayan Cemil Usta, fındıklığını ağaç motoruyla kesti. 3120 metrekare arazinin sahibi Cemal Usta, yaptığı açıklamada; "Buradaki fındık ağaçlarını komple kestiriyorum. Fındıkt

Hükümete kızdı bahçeyi kesti
Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde, Hükümetin bu yılki fındık politikasından memnun olmayan Cemil Usta, fındıklığını ağaç motoruyla kesti.
3120 metrekare arazinin sahibi Cemal Usta, yaptığı açıklamada; "Buradaki fındık ağaçlarını komple kestiriyorum.

Fındıktan doğru dürüst para aldığımız yok. O sebeple bu arazime artık fındık ekmeyeceğim. Hayvancılıkla ilgili bir şeyler yapmayı düşündüm ama bu hükümet tarıma da yeterli desteği vermiyor" dedi.

25 yıldır fındıkla uğraştığını ve hükümetin üreticiyi zor durumda bıraktığını kaydeden Usta, şöyle devam etti: "Ayıklanması, gübresi ve bakımı var. Yevmiyesini karşılamadıktan sonra ne işimiz var fındıkla. Yaptığımız masrafı almayı bir yana bırakın, cebimizdekinden de olduk. Sattığımız üründen aldığımız para açığımızı kapatmadı.

TMO'da fındık alımları sıkıntılı. Benim fındığım 50 randıman gelmiyor da 47 geliyor. 47 randımanla alacaksınız bu fındığı. Bu yıl havalar yağmurlu geçti. Randıman düşüklüğü bundan dolayı oldu. Üreticinin ne kabahati var. Fiskobirlik'i aradan çıkardılar, TMO'yu getirdiler. TMO vatandaşı boğuyor.

O zamanda bunalan vatandaş mecbur kalıyor tüccara fındığını vermeye. Bizim adımıza oraya giden milletvekillerimize sesleniyorum; bize sahip çıkın. Sabrımız artık taştı. Ama konuşacağımız zaman gelecek.

Sadece AK Parti değil, diğer tüm parti temsilcileri ve milletvekilleri oy istemeye geldikle-rinde hesap soracağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel