Uzlaşmayı düşünmüyorlar

Genel Merkez'in, iki adaylı kongre için önümüzdeki hafta karar vereceği belirtildi. AK Parti Genel Merkezi'nin Trabzon Merkez İlçe Kongresi'nin tek listeyle yapılması yönündeki baskısı sonuç vermedi. Dün genel merkezde Trabzon Koordinatörleri Çorum Millet

Uzlaşmayı düşünmüyorlar
Genel Merkez'in, iki adaylı kongre için önümüzdeki hafta karar vereceği belirtildi.

AK Parti Genel Merkezi'nin Trabzon Merkez İlçe Kongresi'nin tek listeyle yapılması yönündeki baskısı sonuç vermedi.

Dün genel merkezde Trabzon Koordinatörleri Çorum Milletvekili Agah Kafkas ile Afyon Milletvekili Ahmet Koca, Merkez İlçe Başkan adaylığında ismi geçen Muammer Şahin ile Yılmaz Büyükaydın'ı genel merkezde dinledi.

İl Başkanı Muhammet Balta'nın da katıldığı toplantıda adaylardan Muammer Şahin'e çekilmesi yönündeki talep bir kez daha iletilirken bu talep karşılık bulmadı. Her iki tarafla yapılan görüşmelerden sonra seçimin birden çok listeyle yapılıp yapılamayacağı konusunda son kararı genel merkez belirleyecek.

Genel merkezin öncelikli olarak kongre tarihini belirleyeceği, ondan sonra listenin teke inmesi için çalışmalarını sürdüreceği belirtilirken kongre tarihinin belirlenmesinin önümüzdeki haftaya kaldığı kaydedildi.

Merkez İlçe Başkan adaylarından Muammer Şahin, Genel Merkez'de yapılan toplantının verimli geçtiğini ve artık kongreyi beklediklerini ifade ederek, "Genel merkez yetkililerimiz ile birlikte verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Karşılıklı durum değerlendirmesi yaptık. Bundan sonra kongrenin yapılmasını bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte ne bakanımız ne de milletvekillerimiz bundan önce olduğu gibi yine taraf olmayacaklardır.

Birden çok adayın yarışması durumunda demokratik bir seçim yapıp kazanan adayın etrafında tüm adaylar birleşecektir. Önemli olan AK Parti'nin menfaatleri olduğunu herkes çok iyi bilmektedir" dedi.

Genel merkez tarafından Ankara'ya çağrılan diğer isim Yılmaz Büyükaydın ise konuyla ilgili bir yorum yapmaktan kaçındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset