"Hedef tertemiz bir Trabzon"

 Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü” kutlamaları hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı Trabzon  Bölge ve il Müdürlerinden oluşan heyet Trabzon Belediye Başkan Vekili Osman Necip Sevinç’i ziyaret etti.DSİ Bölge Müdürü M

"Hedef tertemiz bir Trabzon"

 

Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü” kutlamaları hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı Trabzon  Bölge ve il Müdürlerinden oluşan heyet Trabzon Belediye Başkan Vekili Osman Necip Sevinç’i ziyaret etti.

DSİ Bölge Müdürü Mehmet Çıtır, Orman Bölge Müdürü Ahmet İpek, Meteoroloji Bölge Müdürü Erol Aydın ile Trabzon İl Çevre Orman Müdürü Fahrettin Ulu’dan oluşan heyet Başkan Vekili Sevinç’e ilgili Bakanlığın çevre ve çevre bilici hakkında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Ziyarette konuşan Trabzon İl Çevre Orman Müdürü Fahrettin Ulu “Çevre Haftası” ve “5 Mayıs Dünya Çevre Günü” kutlamaları nedeniyle Bakanlığın yaptığı çalışmalar hakkında kamuyu ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla ziyaretler yaptıklarını belirterek, “Toplumumuzun tüm kesimlerine yönelik yaptığımız ziyaret ve bilgilendirme çalışmalarında özellikle suyun israf edilmeden kullanılması, çevrenin korunması, ağaçlandırmanın önemini anlatmak için bilgilendirme çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşların görüş ve önerilerini de alarak onların önerileri doğrultusunda çalışmalarımızı yönlendiriyoruz” diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkan Vekili Osman Necip Sevinç ise yaptığı konuşmada, ülkemizde çevre bilincinin hızlı bir şekilde geliştiğini belirterek, “İnsanoğlu yıllarca dünyayı ve doğayı hoyratça kullandı. Kontrolsüz kullanımdan sonra ortaya çıkan olumsuz tablo karşısında çevre bilinci ile ilgili çalışmalar yapılmaya başlandı.  Ülkemizde çevre bilinci Avrupa’dan çok daha sonra gelişti. Ancak bu gelişim hızlı bir şekilde olumlu yönde artarak devam ediyor. Belediye olarak çevre bilincini geliştirmek amacıyla ilköğretim okulları arasında slogan yarışması, atık pil toplama kampanyası yaptık. Çevre bilincini geliştirmek amacıyla yaptığımız eğitim çalışmaları devam ediyor. Yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. Çevresi güzel, yaşanabilir ve tertemiz bir Trabzon ortaya çıkarmak hedefimizdir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel