Türkiye acil toplantıya çağırdı

Davutoğlu, ABD'ye giderken yakıt ikmali için bulunduğu adada TRT’ye yaptığı açıklamada, İsrail'in bu hareketinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve her türlü temel insani ilkelere aykırı ve bu konuda İsrail'in hem Türk milletinden hem uluslararası top

Türkiye acil toplantıya çağırdı

Davutoğlu, ABD'ye giderken yakıt ikmali için bulunduğu adada TRT’ye yaptığı açıklamada, İsrail'in bu hareketinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve her türlü temel insani ilkelere aykırı ve bu konuda İsrail'in hem Türk milletinden hem uluslararası toplumdan özür dilemek zorunda olduğunu belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye dönmekte olduğunu, kendisinin de New York'a hareket etmek üzere olduğunu söyleyen Davutoğlu, BM Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdıklarını kaydetti. Ahmet Davutoğlu, BM Güvenlik Konseyi’nin bu toplantısına kendisinin de katılacağını söyleyerek, "Elçimizi de bugün itibarıyla geri çekiyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler