Giresun’da duyarlı vatandaş martının imdadına koştu!

Giresun Görele’de ayağına misina dolanan martı, vatandaşın müdahalesiyle kurtarıldı.
Giresun’da duyarlı vatandaş martının imdadına koştu!

Giresun'un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde ayağına misina ipi dolanan martı, duyarlı bir vatandaş sayesinde ayağındaki ipten kurtuldu.

Sahilde ticaret için bulunduğu sırada deniz kıyısında çırpınan martıyı fark eden Yaşar Bayburt (59), kuşun ayağına dolanan misina ipini çıkararak hayatını kurtardı.

Yaklaşık 10 dakika süren titiz müdahale ile martının ayağına dolanan ipi çıkartan Bayburt, kuşu daha sonra yeniden doğaya bıraktı.

Hayvanlara yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu ifade eden Bayburt, "Denizin kenarında baktım martı çırpınıyor. Bir sorun olduğunu anladım. Yaklaştım, uçamıyordu. Ayaklarına misina ipi dolanmış.

Martıyı yakaladım, aracımda bıçağım vardı, misinayı kesip kurtardım. Yaralanmış mı diye kontrol ettikten sonra başka bir sorun olmadığını anlayınca tekrar doğaya saldım" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir