Giresun Ekonomisi Küçülüyor

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Meclis Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun ekonomisi her geçen gün biraz daha küçüldüğüne dikkat çekti.Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, Giresun ekonomisinde çözüm bekleyen önemli sorunların bulunduğunu belirtti.

Giresun Ekonomisi Küçülüyor

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Meclis Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun ekonomisi her geçen gün biraz daha küçüldüğüne dikkat çekti.

Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, Giresun ekonomisinde çözüm bekleyen önemli sorunların bulunduğunu belirtti. Giresun'da işsizliğin en önemli sorun haline geldiğini aktaran Çakırmelikoğlu, başta kayıt dışı ile mücadele ve işsizlik oranlarının makul düzeylere çekilebilmesi gerektiğini belirtti.

Bunun için tedbirlerin alınması ve uygulanabilir düzeylere getirilmesini isteyen Çakırmelikoğlu, ”Yüksek oranlı işsizlik için acil çözüm üretilmesi şarttır. Bu amaçla kamu ve özel sektörün önü açılmalıdır. Başta özel sektörün üretim ve ihracat faaliyetleri teşvik edilmelidir.

Kamu sektörünün de atıl yatırımları işler hale dönüştürülmelidir. Ayrıca düşük kur sisteminden vazgeçilerek, yatırımlar teşvik edilmelidir. Ekonomide ülke adına acil dediğimiz konular bölgemizin de hassasiyetini içermektedir. Yüksek faiz, düşük kur sisteminin yerliden ziyade yabancı sermayeye kazanç sağladığı bir gerçektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel