Trabzon'a İnovasyon Merkezi

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Osman Sabır, Trabzon'da oluşturulması planlanan Bölgesel İnovasyon Merkezi konusunda 24 Eylül'de toplantı yapılacağını bildirdi.Sabır, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl 15-16 H

Trabzon'a İnovasyon Merkezi

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Osman Sabır, Trabzon'da oluşturulması planlanan Bölgesel İnovasyon Merkezi konusunda 24 Eylül'de toplantı yapılacağını bildirdi.

Sabır, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl 15-16 Haziran'da yaptıkları ulusal katılımlı çalışmada, Düzey 2 TR 90 (DOKAP) bölgesinde, 'Sorunların ve Göreli Üstünlüklerin Tespiti' çalışması dikkate alınarak söz konusu sektörlerde, Bölgesel İnovasyon Merkezlerinin oluşturulması için gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

Bu çerçevede TÜBİTAK ile irtibata geçilerek proje için mali destek sağlanmasının kararlaştırıldığını belirten Sabır, şunları kaydetti:

''Bununla birlikte TÜBİTAK ile yapılan ön görüşmelerde, seçilecek sektörlerin, çeşitli tarafların katılımı ile belirlenmesi de talep edilmiştir. Bu çerçevede, Trabzon'da 24 Eylülde bir günlük bir çalışma toplantısı yapılacaktır.

Söz konusu toplantıda, inovasyon ve Ar-Ge konularında deneyim sahibi, sektörleri ve bölgeyi iyi tanıyan kişilerin yer alması, çalışmaların çok daha verimli geçmesini sağlayacaktır. Bu kapsamda, toplantıda çalışmaya katkı sağlayabilecek 12 kişi belirleyeceğiz. Toplantıda, bölgemiz için lokomotif sektör olarak metal işleme ve buna bağlı olarak gemi inşa sektörünün ele alınması sağlanarak, bir çalışma yapılacaktır

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel