Samsun'da Kuraklık Zararı Yok

Samsun Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, 26 Ocak ile 7 Haziran 2007 tarihleri arasında yapılan incelemelerde kuraklı zararı olmadığının belirlendiğini söyledi.2007 yılı ilkbahar döneminde Türkiye'nin çeşitli illerinde meydana gelen kuraklık nedeniyle zara

Samsun'da Kuraklık Zararı Yok

Samsun Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, 26 Ocak ile 7 Haziran 2007 tarihleri arasında yapılan incelemelerde kuraklı zararı olmadığının belirlendiğini söyledi.

2007 yılı ilkbahar döneminde Türkiye'nin çeşitli illerinde meydana gelen kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere nakdi desteğin hibe olarak verilmesi ve bu çiftçilerin Ziraat Bankası A.Ş. ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu karanının Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğü girdiğini hatırlatan Sadullah Kirenci, bu çerçevede tarım il ve ilçe müdürlükleri nezdinde çalışmaların başlatıldığını, çiftçilerden de kuraklık zararıyla ilgili başvurunun gelmediğini belirterek, "26 Ocak ile 7 Haziran 2007 tarihleri arasında Samsun'da özellikle buğdayda kuraklık zararı meydana gelmemiştir" dedi.

Arazide yapılan fiğ ve korunga gibi yem bitkileri tespitlerinde geçen yıl ortalamalarından farklı bir verim düşüklüğü gözlemlenmediğini anlatan Kirenci, "Çiftçilerden bu noktada da bir müracaat gelmemiştir. Buğday ve arpa ile ilgili teknik elemanlarımız özellikle Havza ve Vezirköprü ilçelerinde hasat kontrollerinde geçen yıl dekara düşen verim sayısı 270-400 kilogram arası iken bu yıl 318-390 kilogram olduğu tespit etmiştir. Samsun'da çiftçilerin kararname açıklanan yüzde 25 oranında değil, yüzde 3 ila 20 arasında bir kuraklık yaşadıkları belirlenmiştir" diye konuştu.

Samsun'da kuraklık mevsiminin mayıs ayından itibaren başladığını vurgulayan Kirenci, yaz ekimi olan şeker pancarı, ayçiçeği, mısır ve baklagiller gibi ürünlerde yaşanan kuraklığında belirlenmesi için il genelinde çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel