Eren'den Forum açıklaması

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Şadan Eren, Forum Trabzon Alışveriş Merkezi'nde bazı kiracılarla işletmeci firma arasında kira bedellerinin güncellenmesiyle ilgili yaşananların iki tarafın da kazan-kazan mantığıyla hareket ederek çözülmesin

Eren'den Forum açıklaması
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Şadan Eren, Forum Trabzon Alışveriş Merkezi'nde bazı kiracılarla işletmeci firma arasında kira bedellerinin güncellenmesiyle ilgili yaşananların iki tarafın da kazan-kazan mantığıyla hareket ederek çözülmesinden yana olduklarını söyledi.

Dünyayı etkisi altına alan küresel mali krizin ardından başlayan döviz kur fiyatlarının aşırı dalgalanması iş dünyasını derinden etkiledi. Trabzon'un en büyük alışveriş merkezi konumundaki Forum AVM'deki bazı işyeri sahipleri de, krizin ardından döviz üzerinden ödenen kira bedellerindeki aşırı yükselme ve buna bağlı olarak işlerin durgunluğu sebebiyle işletmeci Multi Turkmall firmasından kira başta olmak üzere bazı kolaylıklar sağlamasını talep etti.

Yaklaşık 80 işyeri sahibi ile işletmeci firma arasında yapılan görüşmelerin olumlu netice vermemesi üzerine işyeri sahipleri 10-11 Kasım tarihlerinde 2 gün süren kepenk indirme eylemi yaptı. Ardından yapılan görüşmelerde de istenilen sonuç çıkmadı.
Forum Trabzon esnafının oluşturduğu Forum AVM İştirakçileri Derneği'nden alınan bilgiye göre, Multi Turkmall yetkilileriyle yapılan görüşmelerden pozitif bir sonuç elde edilemedi.

Kendilerine cafe, restoran ve tekstil ürünü satan işyerlerinden yüzde 15 ila yüzde 40 arasında değişen oranlarda kira indirimine gidilmesi teklifinde bulunulduğunu dile getiren dernek yetkilileri, kendilerinin teklif ettiği ciro üzerinden kira ödenmesi talebinin ise kabul görmediğini belirttiler.

Görüşmelerin sürdüğünü kaydeden dernek yetkilileri, işletmeci Multi Turkmall firmasının Forum AVM'ye insanları çekebilecek ve yaşanan durgunluğu giderecek çeşitli etkinlikler ve yatırımlar yapmadığını ileri sürdüler.
10-11 Kasım tarihleri arasında yapılan 2 gün süreli kepenk indirme eyleminin hem Trabzon hem de Türkiye'den büyük destek aldığını dile getiren dernek yetkilileri, haklı taleplerinin yerine getirilmesi için kararlı ve onurlu duruşlarını sürdüreceklerini ifade ettiler.

HER İKİ TARAF DA KAZAN-KAZAN MANTIĞI İÇİNDE HAREKET ETMELİ

Forum AVM'de yaşananları yakından takip ettiklerini ve hem işletmeci firmanın hem de işyeri sahiplerine sorunun çözümü noktasında eşit mesafede durduklarını vurgulayan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren ise şunları kaydetti:

“Multi Turkmall, Trabzon'a yatırım yapmış bir firmadır. Bu nedenle Trabzon'un ticaret hayatı için önemlidir. Trabzon Forum AVM'de mağaza kiralayan firmalar da bizim için aynı değerdedir. Her iki tarafa da reel sektörün birer parçası olarak bakıyoruz. İşletmeci firma da bu alışveriş merkezi içinde olan kiracılar da aynı taraftadır. Forum Trabzon'daki sıkıntının nedeni dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizdir. Burada TTSO olarak yaptığımız girişimlerle sıkıntının önemli bir kısmını bir nebze olsun giderdiğimizi düşünüyorum. Daha da önemlisi, 2009 yılı için 15 Aralık'ta yapılacak görüşmede Forum yetkilileri daha uygun şartlar ileri sürecek ve iş merkezimizdeki iş hacminin artmasına dönük çalışmalara hız vereceklerdir. Bizlerin isteği her iki tarafın da kazan-kazan mantığı içinde hareket etmesi ve ilişkilerin bu mantık içinde sürdürülmesidir.”

Öte yandan açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Haziran 2008 tarihinde yapılan Karadeniz Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi Forum Trabzon'da 80 işyeri sahibi kiraların yüksekliğini gerekçe göstererek 10-11 Kasım tarihlerinde 2 gün süreyle kepenk kapatmıştı.

Dükkanların kiralandığı tarihteki ekonomik koşullarla günümüzdeki ekonomik koşulların farklı olduğunu dile getiren işyeri sahipleri, döviz kurundaki yükseliş sebebiyle artan kiraların yeniden güncellenmesini ve ciro üzerinden ödenmesini talep eden bir açıklama yapmış ancak işletmeci Multi Turkmall yetkilileri ile yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmamıştı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler