D.Karadeniz illeri kalkınacak

Toplantıya Trabzon Valisi Nuri Okutan, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Rize Valisi Kasım Esen, Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ve birlik encümen üyeleri katıldı. Trabzon Valisi Nuri Okutan, toplantıda 2009 yılı bütçesi ve TR-90 Düzey 2 Bölg

D.Karadeniz illeri kalkınacak

Toplantıya Trabzon Valisi Nuri Okutan, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Rize Valisi Kasım Esen, Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ve birlik encümen üyeleri katıldı.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, toplantıda 2009 yılı bütçesi ve TR-90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programı çerçevesinde yürütülen projelerin görüşüleceğini belirtti. Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği Birlik Başkanı Trabzon Valisi Nuri Okutan, geçen dönem 213 projeye toplam 25 milyon Euroluk bir uygulama gerçekleştirdiklerini söyledi. Projelerin gerçekleştirilme oranının yüzde 60 civarında olduğunu anlatan Vali Okutan, "İnşallah önümüzdeki dönemde bu projelerin bitiminden sonra yeni projeleri gündeme getireceğiz" dedi.

Birlik olarak Karadeniz Bölgesi'nde yetişen yöreye özgü ürünleri destekleme kararı aldıklarını açıklayan Vali Okutan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yıl kendi bütçelerimiz ve öz kaynaklarımızla ikinci ürün diyebileceğimiz yerel ürünlerimizi destekleme kararı aldık. Bu ürünleri yaygınlaştırıp bölgemize daha fazla ekonomik girdi sağlamayı hedefliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel