"Dink de kaçak silahla vuruldu"

Emniyet Müdürlüğü iki ayrı kaçak silah atölyesini daha ortaya çıkarırken, gözaltına alınan 3'ü asker 8 kişinin sorgusu sürüyor.RİZE Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, kaçak silahın her zaman tehdit oluşturduğunu belirterek, Hrant Dink suikastinde kullanılan

"Dink de kaçak silahla vuruldu"

Emniyet Müdürlüğü iki ayrı kaçak silah atölyesini daha ortaya çıkarırken, gözaltına alınan 3'ü asker 8 kişinin sorgusu sürüyor.

RİZE Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, kaçak silahın her zaman tehdit oluşturduğunu belirterek, Hrant Dink suikastinde kullanılan silahın Rize'nin Ardeşen İlçesi'nden temin edilen el yapımı silah olduğunu hatırlattı.

DEMİRTAŞ, “Kaçak silahlar her zaman tehdit oluşturur. Yasadışı oluşumlar bu silahlardan beslenir. Geçen yıl 4 silah atölyesine baskın düzenledik. Bu yıl da iki kaçak atölyeyi çökerttik. Operasyonlar sürecek” dedi

Rize'de düzenlenen iki ayrı kaçak silah operasyonunda soruşturmayı genişleten güvenlik güçleri, kaçak silah atölyesini ortaya çıkardı. Atölye ile birlikte yapılan iki operasyonda 13 adet el yapımı tabanca, 178 adet mermi ile silah yapımında kullanılan çok sayıda araç gereç ele geçirildi. Olaylarla ilgili gözaltında bulunan 3'ü asker 8 kişinin sorguları sürerken 2 kişinin ise arandığı belirtildi. Rize'nin Pazar İlçesi Kirazlık Mahallesi sahil yolu üzerinde cumartesi gecesi polis kontrol noktasına 200 metre mesafede terk edilmiş halde bulunan 53 T 5165 plakalı takside yapılan aramada 7 adet el yapımı tabanca ele geçirilmişti. Olayın ardından araç sahibi M. K. (29), polis tarafından gözaltına alındı. İlk ifadesinde çalışır halde bıraktığı aracının çalındığını öne süren M.K., cep telefonundan silahların çekilmiş fotoğraflarının çıkması üzerine aracını arkadaşı N. Ö'ya verdiğini itiraf etti. M.K.'nın ifadeleri doğrultusunda Ardeşen İlçesi'nde bir silah atölyesine baskın düzenlendi. Baskında 40 adet tabanca sürgüsü, 40 adet çeşitli çaplarda namlu, 11 adet mekanizma, çok sayıda yedek parça ve silah yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Olayla ilgili N. Ö.'ın aranmasına devam ediliyor. Bu arada savcılığın tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ettiği M. K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Rize İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ihbar üzerine Fındıklı İlçesi'nde 10 ayrı noktaya düzenlediği eş zamanlı baskında Fındıklı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Başçavuş H.D., Astsubay Kıdemli Çavuş K.Ö. ve Uzman Çavuş H.K. ile birlikte 8 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerle birlikte 6 adet el yapımı tabanca, 178 adet çeşitli çaplarda mermi, 10 adet tabanca şarjörü, 12 gram esrar, 1 adet kurşun geçirmez yelek, 1 sahte pasaport, 1 adet senet ve 1 adet özel zulalı araç ele geçirildi. Ele geçirilen el yapımı silahlardan birinin Astsubay Kıdemli Başçavuş H.D.'nin evinde bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınan kişilerin Jandarma'daki sorguları sürüyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastında kullanılan silahın Rize'nin Ardeşen İlçesi'nden temin edilen el yapımı silah olduğunun ortaya çıkmasının ardından bölgede kaçak silah atölyelerine yönelik baskınlar artırıldı. Geçen yıl 4'ü polis bölgesinde çok sayıda silah atölyesinin basıldığı Rize'de çok sayıda el yapımı silah ile birlikte silah yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmişti. Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, kaçak silahın her zaman tehdit oluşturduğunu belirterek, "Geçen yıl 4 silah atölyesine baskın düzenledik. Bu yılın ilk silah atölyesi de ele geçirildi. Kaçak silah her zaman tehdit oluşturur. Bölgede yasa dışı faaliyet gösteren bu tür gruplara yönelik operasyonlarımız sürecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler