Şenay Gürler Kimdir?

Mucize filminin Cemile karakteri Şenay Gürler kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Şenay Gürler Kimdir?

ŞENAY GÜRLER KİMDİR?

Şenay Gürler, 28 Haziran 1966 tarihinde Ispartalı bir ev hanımı bir annenin ve Adıyamanlı terzi bir babanın kızı olarak  İzmir'de dünyaya gelmiştir. Gürler'in bir ablası ve bir de erkek kardeşi vardır.

Çocukluğundan beri tiyotrocu olmak isteyen Gürler, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü'nü kazanmış ve buradan da mezun olmuştur. Okurken aynı zamanda ses çalışmalarına da ağırlık vererek dublaj yapmıştır. En bilineni ise Turkcell Müşteri Hizmetlerini aradıklarında veya arayana ulaşılamadığındaki operatör dublajıdır. Avrupa Yakası dizisindeki Fatoş karakteri ile hafızalara kazınmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Ailesinin isteği üzerine 1986 yılında evlenmiştir. Bu evliliğinden 1987 doğumlu Duygu Yıldırım adında kızı vardır. Gürler, bir yıl sonra boşanmıştır.

Gürler geçmişte; Semih Saygıner ve Faik Öztürk ile aşk yaşamıştır.

ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI:

Kayıp : Craft Tiyatro - 2012
Savaş İkinci Perde Çıkacak : İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2007
Kocasını Pişiren Kadın : Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu - 2006
Ermişler Ya da Günahkarlar : Oyun Atölyesi - 2002
Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim : Yeni Tiyatro
Parkta : Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu
Ödenmeyecek Ödemiyoruz : İzmir Sanat Tiyatrosu

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Söz Vermiştin, Kasap Havası, Mucize, Çinliler Geliyor, İlk Aşk, Döngel Karhanesi, Korkuyorum Anne 

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Çukur, Şahsiyet, Adı Efsane, İçerde, Kış Güneşi, Kaçak Gelinler, Görüş Günü Kadınları, Hayat Devam Ediyor, Kolej Günlüğü, Küçük Sırlar, Yeni Baştan, Çemberin Dışında, Acemi Cadı, Avrupa Yakası, Şansa Bak, Biz Size Aşık Olduk, Ruhsar, Cinlerle Periler, Eyvah Kızım Büyüdü, İkinci Bahar, Kara Melek, Çılgın Bediş, Sahte Dünyalar, Kaygısızlar 

SUNUCULUKLARI:

Çeşitli Belgesel ve Programlar (TRT İzmir Televizyonu), Çeşitli Kültür Sanat Programları (TRT İstanbul Televizyonu), Sen Olsaydın (Show TV)

SESLENDİRMELERİ:

Şenay Gürler e2 kanalı için Desperate Housewives dizisinde Lynette Scavo karakterinin Türkçe dublajını yapmıştır. Alfa Romeo marka arabanın giulietta modelinin reklamda seslendirmenlik yapmıştır.

ÖDÜLLERİ:

2006 Sinema Yazarları Derneği Ödülleri, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü (Korkuyorum Anne)

2017 Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu (Dram) (Kasap Havası)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi