Özge Borak Kimdir?

Özge Borak kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Özge Borak Kimdir?

ÖZGE BORAK KİMDİR?

Özge Borak,14 Şubat 1982 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) sanatçısı, başkoreografı Selçuk Borak'ın kızıdır. Sanatçı bir aileden gelen Borak'ın annesi, balerin Buket Borak olup, Kardeşi Selim Borak İDOB'un baş dansçılarındandır.

8 yaşındayken açılan bir sınavla Şehir Tiyatroları çocuk bölümünü kazanarak sanat hayatına ilk adımını atmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Özge Borak, ilk evliliğini 2006 yılında kendisi gibi oyuncu, Bülent Şakrak  ile yapmıştır. Çift, 2010 yılında boşanmıştır.

Borak, 2012 tarihinde komedyen / oyuncu  Ata Demirer ile dünyaevine girmiştir. Çift, evliliklerini 14 Kasım 2014 tarihinde sonlandırmıştır.

KARİYERİ:

Güzel oyuncu,  ilk olarak 2003 yılında kamera karşısına geçerek bir dizide rol alarak kariyerine başlangıç yapmıştır. 15 Ekim 2012 tarihinde, Leyla ile Mecnun adlı dizinin 68. bölümünde "Pakize" rolünde konuk oyuncu olarak oynamıştır. Ayrıca Özge Borak 2009 yılında bir Kürt filmi Roja Reş'te (Karanlık Gün)'de "Rozêrîn" karakterine hayat vermiştir.

ÖDÜLLERİ:

16. Sadri Alışık Ödülleri - Komedi ya da müzikal en iyi yardımcı oyuncu - Eyyvah Eyvah 2 - Müjgan

ROL ALDIĞI OYUNLAR:

Caberet, Doğum Günü Partisi, Bakhalar, Mecbur Adam, Bagdat Hatun, Düğün Ya Da Davul, Bir Gece Masalı (çocuk oyunu), Memleketimden İnsan Manzaraları, Sarıpınar 1914, Sabaha Az Kala, Atatürk Ve Çocuk (çocuk oyunu) 

FİLMOGRAFİSİ:

İstanbullu Gelin, Dedemin Fişi, Bana Adını Sor, Eyvah Eyvah 3, Bir Yastıkta, Roja Reş, Eyyvah Eyvah 2, Eyyvah Eyvah, Küçük Kadınlar, Eşref Saati, Ihlamurlar Altında, Ömer Seyfettin Hikâyeleri, Fon Sadristsyn Karısı ve Oğlu, Sultan Makam, Kara Gün 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler