Melek Mızrak Subaşı kimdir? Nereli, kaç yaşında? Ne iş yapıyor?

CHP Bilecek Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı'nın kim olduğu araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Melek Mızrak Subaşı kimdir? Nereli, kaç yaşında? Ne iş yapıyor?

Melek Mızrak Subaşı, fantastik yapım Game Of Thrones dizisinin en güçlü kadın karakterlerinden olan Daenerys Targaryen'a benzetilmiş ve sosyal medyada uzun süre gündemde kalmıştı.

CHP, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim için Melek Mızrak Subaşı'nı Bilecek'ten Belediye Başkan Adayı gösterdi. Melek Mızrak Subaşı'nın öz geçmişine ilişkin olarak araştırmalar yapılıyor.

Melek Mızrak Subaşı kimdir?

1988 yılında Bulgaristan'da doğan Melek Mızrak Subaşı, ilk ve orta öğrenimini Edebali İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra lise eğitimini Bilecik Anadolu Lisesi'nde almıştır.

Bulgaristan Sofya Yüksek İnşaat Mimarlık ve Jeoloji Üniversitesi'nde Mimarlık alanında lisans eğitimini tamamlayan Subaşı, aynı üniversitede yüksek lisansını da tamamlayarak Bulgaristan Mimarlar Birliği tarafından ödüllendirilmiştir.

melek-mizrak-subasi-kimdir-1.webp

Melek Mızrak Subaşı, mezuniyetinin ardından Mimarlar Odası üyeliğine kabul edilmiş ve 4 yıl boyunca kendi mimarlık ofisinde başarılı bir şekilde çalışmıştır. 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerle birlikte Bilecik Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır. Başkan Yardımcılığı süresince İmar Komisyon Başkanlığı, Meclis Divan Katipliği, Kent Estetik Kurulu Asil Üyeliği, Bilecik Belediyespor Başkanlığı ve Bilecik Kadın Kooperatifi Yöneticiliği gibi önemli görevleri yerine getirmiştir.

Melek Mızrak Subaşı; Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği gibi birliklerin aktif üyesidir.

Bilecik Belediyesi Başkan Vekili olarak görev yapmakta olan Melek Mızrak Subaşı, 2024 yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Bilecik Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

Subaşı, evli ve bir çocuk annesidir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler