İyi Parti Şalpazarı Belediye Başkan Adayı Faruk Beldüz kimdir?

İyi Parti'de Faruk Beldüz, Şalpazarı Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Peki, Faruk Beldüz kimdir? Nereli, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? Detaylar haberimizde.

İyi Parti Şalpazarı Belediye Başkan Adayı Faruk Beldüz kimdir?

Türkiye'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere kısa süre kala siyasi partilerde adaylar netleşmeye başladı. İyi Parti'nin Şalpazarı Belediye Başkan Adayı Faruk Beldüz oldu.

Faruk Beldüz'ün kim olduğu ve ne iş yaptığı araştırılıyor. İşte Faruk Beldüz'ün öz geçmişine dair bilgiler.

FARUK BELDÜZ KİMDİR?

Faruk Beldüz, 1968 yılında Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli Mahallesi'nde doğdu.

İlkokulu kendi mahallesi olan Geyikli’de bitirdi. Ortaokul ve lise eğitimini Trabzon İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler ve ardından İktisat bölümünden mezun oldu. Şu an Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü okumaktır.

13 Haziran 1989'da başladığı memuriyet hayatında sırasıyla; Of ilçesine bağlı Bölümlü beldesi, Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli beldesinde, Trabzon Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde daha sonra da Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Memur-Şef ve idareci olarak görev yaptı. Bu süreçte ; Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca düzenlenen çeşitli kültürel projeler ve kitap yazma komisyonlarında yer aldı.

faruk-belduz-kimdir1.webp

Halk Oyunları İl Hakemliği, Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası İl başkanlığı ve birçok Sivil Toplum Kuruluşlarında Başkan ve Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca siyasi kariyer olarak 2009 Yerel Seçimlerinde Şalpazarı/Geyikli beldesinde belediye başkan adayı oldu.

13 Haziran 2014 tarihinde Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki görevinden ayrılarak Şalpazarı Belediyesi'nde Belediye başkan yardımcısı olarak göreve başladı. 10 yıl bu görevini ifa ettikten sonra 1 Aralık 2023’te istifa ederek İYİ Parti'den Belediye Başkan aday adayı oldu.

Arapça ve İngilizce’yi orta düzeyde bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler