İyi Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ayhan Pala kimdir?

İyi Parti'de Ayhan Pala, Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Peki, Ayhan Pala kimdir? Nereli, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? Detaylar haberimizde.

İyi Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ayhan Pala kimdir?

Türkiye'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere kısa süre kala siyasi partilerde adaylar netleşmeye başladı. İyi Parti'nin Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ayhan Pala oldu.

Ayhan Pala'nın kim olduğu ve ne iş yaptığı araştırılıyor. İşte Ayhan Pala'nın öz geçmişine dair bilgiler.

AYHAN PALA KİMDİR?

1965 yılında Trabzon’da doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrenimini Trabzon’da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğinden mezun oldu.

Eğitim ve Öğretim hayatında Kahramanmaraş Andırın Çok programlı Lisesi, Trabzon Lisesi Spor Bölüm başkanlığı, Trabzon Spor Lisesi Kurucu Müdürlüğü, Türkiye Spor Liseleri Koordinatör Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Spor Liseleri ders müfredat ve kitap yazarlığı yaptı.
Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanlığı görevinde bulundu. Uluslararası Okul Sporları Federasyonu faaliyeti olan Hentbol Dünya şampiyonası ve Okul Sporları Olimpiyatlarını Trabzon’a kazandırdı. Dünya okul Sporları federasyonu Raymond Defever Trophy fair play onur ödülünü ülkemize kazandırdı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı görevinde bulundu.

Türkiye’nin Minikleri Dünyanın yıldızları sosyal sorumluluk projesi ile dünya inavasyon ödülünü aldı. Çocuk ve gençler için faroz futbol sahasını uluslararası ölçülere getirdi. 100 Basketbol pota projesi ile okul, parklar ve kuran kurslarında gençlerin hizmetine sundu.

Unesco Beden Eğitimi ve Spor komisyon üyeliğinin yanı sıra, Hentbol Genç ve Yıldız Milli takım antrenörlüğü yaptı.

Evli ve bir çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler