İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kimdir, nereli?

31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlanmasıyla CHP'li Ekrem İmamoğlu yeniden İstanbul Belediye Başkanı seçildi. Peki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kimdir, nereli? İşte merak edilenler...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kimdir, nereli?

Türkiye, 31 Mart 2024'te yerel seçime gitti. seçimlerin sonuçlanmasının ardından CHP'li Ekrem İmamoğlu, yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Peki Ekrem İmamoğlu kimdir, nereli? İşte detaylar...

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

1970'te Trabzon'un Cevizli köyünde doğan Ekrem İmamoğlu, eğitimine Trabzon Lisesi'nde başlayıp İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü ile devam etti ve buradan mezun olduktan sonra İnsan Kaynakları Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı.

Futbol ile amatör düzeyde ilgilenen İmamoğlu, Trabzonspor ve Beylikdüzüspor gibi kulüplerde yönetici olarak görev aldı. 1992'de aile işletmesinde çalışmaya başladı ve kentsel gelişim projelerinde önemli roller üstlendi. Bu süreçte karşılaştığı sorunlar, onu siyasete yönelmeye itti.

2009'da Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılan İmamoğlu, Beylikdüzü İlçe Başkanı olarak seçildi ve 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı oldu. Görev süresi boyunca birçok projeyi hayata geçirerek ilçenin gelişimine katkıda bulundu.

2019 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan İmamoğlu, ilk turda yüzde 48.82 oy alarak seçildi. Ancak seçim sonuçlarına itiraz üzerine YSK tarafından mazbatası iptal edildi ve 23 Haziran'da yeniden yapılan seçimde yüzde 54.2 oy oranıyla başkan seçildi, bu sonuçla İstanbul'un son 35 yılındaki en yüksek oy oranına ulaştı.

27 Haziran 2019'da mazbatasını alarak görevine başlayan İmamoğlu, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde yeniden kazanarak görevine devam etti.

Ekrem İmamoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler