Gamze Pamuk kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Gamze Pamuk Ateşli'nin öz geçmişine ilişkin bilgiler araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Gamze Pamuk kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Gamze Pamuk Ateşli, 2015 yılında Marmara Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Avukat olan ve Bursa Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlık görevinde bulunan Pamuk, CHP'de siyaset de yapmıştır.

Televizyon kanallarında sık sık açık oturum programlarında güncel siyasi olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gamze Pamuk Ateşli için, "Kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, mesleği nedir, hangi partili" gibi sorulara yanıt aranıyor.

Gamze Pamuk Ateşli kimdir?

Gamze Pamuk Ateşli, 1994 yılında Bursa'da doğdu ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2015 yılında mezun oldu.

Mesleğine 2016 yılında Bursa Barosu'nda serbest avukatlık yaparak başladı. Aynı zamanda 2017'de Anadolu Üniversitesi'nde Sosyoloji eğitimine başladı. Bursa Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nde 2016'da Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Çocuk Hakları alanında etkinlik göstermek için ÇAÇAV'a (Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı) üye oldu ve projelerde yer aldı, eğitimler verdi. Denge ve Denetleme Ağı'nda 2015-2017 yılları arasında Ağ Temsilcisi olarak görev yaptı. Ayrıca, çocuk hakları konusunda yerel ve ulusal basında düzenli olarak köşe yazıları kaleme aldı ve "Düşünce" edebiyat dergisinde yazarlık yaptı.

gamze-pamuk-kimdir.jpg

Siyasi alanda da aktif olan Ateşli, 2016'da CHP Osmangazi Gençlik Kolu Başkanı olarak seçildi ve 2018'de CHP 36. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi üyeliğine seçildi. 2018 yılının Mart ayında CHP Genel Başkanı tarafından CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı MYK Yardımcısı olarak görevlendirildi. Ardından Nisan 2018'de CHP Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Genel Başkan Yardımcılığı MYK yardımcısı olarak atandı.

Siyasi çalışmalarının yanı sıra, 24 Haziran 2018 Genel Seçimi ve 31 Mart 2019 Yerel Seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Avukat Örgütlenme Sorumlusu olarak da görev aldı. Ayrıca, Balgöç üyesi olan Ateşli, TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) gönüllüsüdür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi