Fırat Çelik Kimdir?

Saklı dizisinin oyuncularından olan Fırat Çelik kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Fırat Çelik Kimdir?

FIRAT ÇELİK KİMDİR?

Fırat Çelik, 25 Mart 1981 tarihinde Almanya'da dünyaya gelmiştir.

Fırat Çelik Kimdir?

KARİYERİ:

İki yaşındayken Türkiye’ye dönmeye karar veren ailesiyle birlikte dokuz yaşına kadar Tunceli’de yaşayan Fırat Çelik'in  iki ablası bir kızkardeşi vardır. Tunceli’de altı yıl yaşadıktan sonra ailesi ile beraber Paris’e yerleşmeye karar vermişlerdir. Doksanlı yıllarda göç ettikleri Fransa’da eğitim gören Fırat Çelik, Paris’in banliyösu Champigny-sur-Marne’da Louise Michel Ortaokulu’ndan sonra Langevin Wallon Lisesi’nde Ekonomi ve İdari Bilimler okumuştur. 19 yaşında babasına yardım etmek için çalışma kararı veren Fırat Çelik, Paris’e taşınmış ve burada pek çok işin yanında mankenlik de yapmaya başlamıştır.

Çevresinden tiyatro oyunculuğu yapması için destek gören Fırat Çelik girdiği bir oyuncu seçiminde Moliere’in Cimri oyununundan bir monolog canlandırmıştır. Raymond Acquaviva Fırat Çelik’i kendi okuluna girmeye ikna etmiş ve böylece Sudden Theatre’ın atölyelerine katılmıştır. Bir yıl kadar bu atölyelerde eğitim görmüştür.

Fırat Çelik’in profesyonel tiyatro kariyeri 2006 yılında yönetmen Thierry Harcourt ile yollarının kesişmesiyle başlamıştır. Harcourt’un sahneye koyduğu, Anthony Burgess’in romanından uyarlanan Otomatik Portakal oyununda Fred rolünü üstlenen Çelik; 2007’de Comédie de Paris tiyatrosu ekibine katılarak Jean-Georges Tharaud tarafından sahneye koyulan Effets Secondaires oyununda Kevin rolünü canlandırmıştır. Bu sırada pek çok kısa filmde oynayan Fırat Çelik Johann Bertelli’nin yazıp yönettiği Lignes isimli kısa filmde de başrol oynamıştır.

Fırat Çelik ilk uzun metraj sinema filmini 2009 yılında yönetmen Philippe Lioret’nin Welcome filmiyle gerçekleştirmiştir. Vincent Lindon’un başrolünde oynadığı filmde küçük bir rol üstlenmiştir. Berlin’de dünya prömiyeri yapılan film aynı yıl İstanbul Film Festivali’nin de açılış filmi olarak seçilmiştir. Bu vesileyle hayatında ilk defa İstanbul’a gelen Fırat Çelik gelişinin hemen ardından teklifleri değerlendirerek birkaç ay sonra Türk televizyonları için çekilen Kış Masalı dizisinde başrol oynamıştır. Geniş kitleler tarafından tanınması ise Ay Yapım’ın yapımcılığında gerçekleşen Fatmagül'ün Suçu Ne? isimli dizi sayesinde olmuştur. Sonrasında yine Ay Yapım imzalı polisiye dizi 20 Dakika'da rol alan Fırat Çelik 2014 yılında Böcek Yapım ve Warner Bross Almanya ortak yapımı 8 Saniye adlı sinema filminde oynamıştır.

Fırat Çelik Kimdir?

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Welcome, Ay Büyürken uyuyamam, 8 Saniye   

OYNADIĞI OYUNLAR:

2006    Otomatik Portakal    Thierry Harcourt    La Ménagerie du Cirque d'Hiver, 2007    Effets Secondaires    Jean-Georges Tharaud    Comédie de Paris, 2014    Tatyana    Melis Tezkan & Okan Urun    Üsküdar Tekel Sahnesi

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Famille d’acceuil, Kış Masalı, Fatmagül'ün Suçu Ne?, 20 Dakika, Firuze, Gönül İşleri, Poyraz Karayel, Saklı    

Fırat Çelik Kimdir?

KISA METRAJ:

Cosa Nostra, Lignes    

OYNADIĞI REKLAM:

Toyota Avensis Mondiale 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi