CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özer kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

CHP, Esenyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özer oldu. Prof. Dr. Ahmet Özer için "kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, hangi partilerde siyaset yaptı?" gibi sorulara yanıt aranıyor.

CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özer kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

CHP, 31 Mart yerel seçimlerine kısa süre kala Esenyurt Belediye Başkan Adayı'nı Prof. Dr. Ahmet Özer olarak duyurdu.

Esenyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özer'in öz geçmişine ilişkin olarak araştırmalar yapılıyor.

Esenyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özer kimdir?

Van'da doğmuş olup, ilk ve orta öğrenimini Van'da tamamladıktan sonra lise eğitimini Diyarbakır'da aldı.

1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden birincilikle mezun oldu.

Akademik kariyerine sosyoloji ve "Bilim ve Siyaset Felsefesi" alanlarında yüksek lisans dereceleri alarak devam etti. İlk olarak Hacettepe Üniversitesi'nde sosyoloji, ardından ODTÜ'de "Bilim ve Siyaset Felsefesi" üzerine çalıştı. 1999 yılında doçent unvanını aldı ve bir yıl sonra profesörlüğe yükseldi. Halen Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

ahmet-ozer-kimdir-1.webp

Akademik çalışmaları arasında kan davası, Güneydoğu'nun sosyo-ekonomik yapısı, İsrail'deki Kibutz ve Moşhavlar ile Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölgesi'nin karşılaştırılması, bölgenin geleneksel yapısı ve kalkınma süreci, yerel yönetimlerin rolü gibi konular yer almaktadır.

Eserleri arasında "GAP ve Sosyal Değişim", "Güneydoğu Anadolu ve GAP Realitesi", "Sosyal Bir Varlık Olarak İnsan", "Modernleşme ve Güneydoğu", "11 Eylül - ABD ve Küreselleşme", "Tanzimat'tan Günümüze Batılılaşma ve AB", "Doğu'da Aşiret Düzeni ve Brukanlar", "Kentleşme ve Yerel Yönetimler" başlıklı bilimsel çalışmalarının yanı sıra "Şehrivan" adlı bir romanı da bulunmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi