CHP Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kimdir, nereli?

Türkiye’de 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin tamamlanmasının ardından, vatandaşlar belediye başkanlarının biyografisini merak ediyor. Peki CHP İstanbul Belediye Başkanı Hasan Akgün kimdir? Hasan Akgün nereli, kaç yaşında? İşte detaylar…

CHP Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kimdir, nereli?

Türkiye’de 31 Mart 2024 yerel seçimleri tamamlandı. İstanbul’un Büyükçekmece ilçesi Belediye Başkanı CHP’li Hasan Akgün oldu. Peki CHP Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kimdir, nereli? İşte Hasan Akgün hakkında merak edilenler…

HASAN AKGÜN KİMDİR?

Hasan Akgün, Trabzon'un Araklı ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim yolculuğuna Adapazarı Kaynarca'da başlayıp, İstanbul Florya Şenlikköy Ortaokulu'nda noktaladı ve 1974'te Yeşilköy 50. Yıl Lisesi'nden mezun oldu. O, her iki eğitim kurumunun da ilk dönem mezunları arasındadır.

Belediyecilik kariyerine 1975'in başlarında Sefaköy Belediyesi'nde adım atan Akgün, akademik ve profesyonel yaşamını paralel olarak sürdürdü. İstanbul Yabancı Diller Yüksekokulu'ndan 1978'de mezun olan Akgün, 1979 ile 1988 yılları arasında, Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde belediyecilik ve şehir yönetimi üzerine birçok programa katıldı ve bu alanda derinlemesine araştırmalar yürüttü.

1989 ile 1993 yılları arasında Avrupa'da, Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa'da belediye yönetimleri üzerine incelemelerde bulundu, bu ülkelerdeki uygulamaları Türkiye ile karşılaştıran geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde 1992 yılında "Belediyelerin Evrensel Gelişimi ve Bütçelerinin Analizi" üzerine tezini tamamlayarak yüksek lisans derecesini aldı.

1993'te, İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsünde doktora programına başlayan Akgün, özellikle Fransa'nın güney sahilleri ve İspanya'nın Barselona şehrindeki kıyı planlama ve arazi kullanımı üzerine çalıştı, bulgularını Türkiye'deki durumlarla kıyasladı. 1996'da "Kentsel Gelişme Sürecinde Büyükçekmece" başlıklı doktora tezini tamamladı ve doktora unvanını aldı.

Akgün, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP'den Büyükçekmece Belediye Başkanı olarak seçildi.

Dr. Hasan Akgün, dört çocuk babası olup, evlidir ve İngilizce bilir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi