AK Parti Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan kimdir? AK Parti Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan nerelidir?

AK Parti Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan kim olduğu merak ediliyor. AK Parti Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan kimdir, nerelidir? İşte detaylar...

AK Parti Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan kimdir? AK Parti Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan nerelidir?

AK Parti Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan kim olduğu merak ediliyor. AK Parti Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Peki, AK Parti Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan kimdir, nerelidir?

MEHMET ERGÜN TURAN KİMDİR?

Mehmet Ergün Turan, İstanbul doğumlu ve Trabzon kökenli bir inşaat mühendisidir, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Profesyonel kariyerine dış ticaret ve inşaat sektöründe başlayan Turan, çeşitli mühendislik ve yöneticilik pozisyonlarında önemli projelerde görev aldı. 1999 ile 2005 yılları arasında Güngören Belediyesi'nde Teknik Başkan Yardımcısı olarak, sonrasında İBB Meclisi'nde İmar Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı ile Encümen Üyeliği görevlerinde bulundu.

2007 ile 2009 arası İBB Meclisi 2. Başkan Vekilliği, 2009 ile 2014 arasında AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevlerini üstlenen Turan, 2014'te TOKİ Başkanlığına atandı. Bu görevdeyken, yatay mimari ve mahalle kültürüne odaklanarak, Türkiye genelinde birçok konut ve millet bahçesi projesini yönetti.

2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Fatih Belediye Başkanı olarak seçilen Mehmet Ergün Turan, kamuda ve yerel yönetimde edindiği tecrübeleri Fatih ve sakinlerinin hizmetine sunmaya devam etmektedir. Evli ve dört çocuk babası olan Turan, şehir planlaması ve mimari konularında da derin bir bilgi birikimine sahiptir.

Mehmet Ergün Turan 2024 yerel seçimlerinde AK Parti'den yeniden Fatih Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi