Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Ahmet Mümtaz Taylan kaç yaşında? Kızılcık şerbeti Abdullah kimdir?

Kızılcık Şerbeti'nde canlandırdığı "Abdullah Ünal" karakterini Ahmet Mümtaz Taylan'ın canlandıracağı açıklandı. Ahmet Mümtaz Taylan kimdir? Ahmet Mümtaz Taylan kaç yaşında? Kızılcık şerbeti Abdullah kimdir? İşte detaylar...

Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Ahmet Mümtaz Taylan kaç yaşında? Kızılcık şerbeti Abdullah kimdir?

Kızılcık Şerbeti dizisinde 'Abdullah' karakterini canlandıran oyuncu Settar Tanrıöğen'in yerine Ahmet Mümtaz Taylan'ın geleceği açıklandı. Ahmet Mümtaz Taylan'ın kim olduğu merak konusu oldu. Peki, Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Ahmet Mümtaz Taylan kaç yaşında? Kızılcık şerbeti Abdullah kimdir?

Kızılcık Şerbeti'nde canlandırdığı "Abdullah Ünal" karakterini Ahmet Mümtaz Taylan'ın canlandıracağı açıklandı. İşte, Ahmet Mümtaz Taylan'ın biyografisi...

AHMET MÜMTAZ TAYLAN KİMDİR?

Ankara Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra tiyatro eğitimi almak üzere Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden 1989 yılında mezun olan ünlü oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, Türkiye'nin tanınmış sanatçılarından biridir. 12 Eylül 1965 tarihinde Ankara'da doğan Taylan, birçok tiyatro oyununda ve televizyon dizisinde başarılı performanslar sergilemiştir.

1989 yılından itibaren Devlet Tiyatroları'nda 18 yıl süreyle çeşitli görevlerde bulunan Ahmet Mümtaz Taylan, oyunculuk, yönetmenlik, sanat yönetmenliği ve genel müdür danışmanlığı gibi rollerde bulunmuştur. Kendisi ayrıca sinema ve televizyon dünyasında da önemli işlere imza atmıştır.

Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Ahmet Mümtaz Taylan kaç yaşında? Kızılcık şerbeti Abdullah kimdir?

Hayat Şarkısı, Leyla ile Mecnun, Bir Zamanlar Anadolu'da gibi sevilen yapımlarda rol alan Taylan, oyunculuk kariyeri boyunca pek çok ödül kazanmış ve takdir toplamıştır.

Güncel olarak NTV'de yayınlanan "Empati" programını sunan Ahmet Mümtaz Taylan, hem televizyon dünyasında hem de tiyatro sahnesindeki başarılı kariyeriyle dikkat çekmektedir.

Son olarak, Kızılcık Şerbeti dizisinde 'Abdullah' karakterini canlandıran Settar Tanrıöğen'in yerine Ahmet Mümtaz Taylan'ın geçeceği duyurulmuş ve bu gelişmeyle birlikte Taylan'ın hayranları tarafından büyük bir merak uyandırmıştır. Kendisi, yeni projede "Abdullah Ünal" karakterini canlandıracak ve diziye katkı sağlayacaktır.

Ahmet Mümtaz Taylan, sadece oyunculuğuyla değil aynı zamanda karakteristik duruşu ve sevilen kişiliğiyle de Türkiye'nin sevilen sanatçıları arasında yer almaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi