Ahmet Kutalmış Türkeş kimdir?

Ahmet Kutalmış Türkeş kimdir? İşte detaylar...

Ahmet Kutalmış Türkeş kimdir?

Ahmet Kutalmış Türkeş, Türkiye'nin tanınmış siyasi figürlerinden birinin, Alparslan Türkeş'in oğlu olarak bilinir. 16 Ekim 1978'de İstanbul'da doğan Türkeş, akademik ve profesyonel hayatında önemli başarılar elde etti. Bilkent Üniversitesi'nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünden mezun olduktan sonra, yükseköğrenimine İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası Finans alanında master yaparak devam etti. Eğitim hayatını yurt dışında da sürdüren Türkeş, Los Angeles'taki Pepperdine University, Cenevre'deki Webster University ve Washington DC'deki American University'de eğitim aldı.

2005 yılından itibaren uluslararası finans piyasalarında aktif bir rol oynayan Türkeş, siyasete de adım attı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 24. döneminde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul milletvekili olarak görev yaptı. Aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) Türkiye'yi temsil etti. Alparslan Türkeş Vakfının kuruculuğunu ve yönetim kurulu üyeliğini de üstlenen Türkeş, 29 Mayıs 2015'te AK Parti'den ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler