Bingöl'de 5,8 büyüklüğünde deprem oldu

Bingöl'de 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Kaynarpınar'da saat 17:24'te yerin 5 km derinliğinde 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5,8 olarak revize etti. AFAD ise depremin büyüklüğünü 5,7 olarak açıkladı.

Deprem; Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi.

BİNGÖL'DE PEŞPEŞE ARTÇI DEPREMLER

Bilgöl'de 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında artçı depremler meydana geliyor. 5,8'den sonra 4,6 ile 2,9 arasında 9 deprem daha meydana geldi.

Bingöl'de 5,8 büyüklüğünde deprem

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bingöl'de meydana gelen depreme iişikin açıklama yaptı. Soylu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Ekiplerimiz bölgeye sevk edildi, süreci yakından takip ediyoruz' açıklamasını yaptı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ersoy, bölgede artçı beklendiğini ve takip edileceğini söyledi. '4'ü geçen her depremden sonra bir süre sonra sokakta olmakta fayda var' diyen Ersoy vatandaşlara tavsiyelerde bulundu ve 'Dışarıda olmakta hep fayda görürüm. Mutlaka birinin tehlikeli olmadığının onaylaması gerekiyor' dedi.

Bingöl'de 5,9 büyüklüğünde deprem

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan yaptığı açıklamada, 'Şehir merkezine geçiyoruz. İlçe merkezimizde çok sıkıntılı bir durum görünmüyor. Genel durumu tespit ettikten sonra sizlere daha sağlıklı bilgi veririz inşallah. Köylerle ilgili herhangi bir sağlıklı bilgi alamadık' dedi.

ERZURUM'DA DA HİSSEDİLDİ

Saat 17.25 sıralarında meydana gelen depremin ardından Erzurumlular kendilerini sokağa attı. Erzurum Valiliği İl Kriz Merkezi depremin şiddeti ve hasar tespitiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Deprem ilçelerden de hissedildi.

Bingöl'de 5,9 büyüklüğünde deprem

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Şehirler