Zuckerber Mukaddime kitabını tavsiye etti!

Facebook ceo'su Mark Zuckerberg facebook'ta kurduğu kitap kulübü 'Kitapların yılı'nda 14. yüzyıla ait Mukaddime kitabını tavsiye etti. İslam tarihçisi İbni Haldun'a ait olan Mukaddime'de dünyanın gelişmesiyle ilgili bilgiler yer alıyor.Kitabı okuyan Zucke

Zuckerber Mukaddime kitabını tavsiye etti!

Facebook ceo'su Mark Zuckerberg facebook'ta kurduğu kitap kulübü 'Kitapların yılı'nda 14. yüzyıla ait Mukaddime kitabını tavsiye etti. İslam tarihçisi İbni Haldun'a ait olan Mukaddime'de dünyanın gelişmesiyle ilgili bilgiler yer alıyor.

Kitabı okuyan Zuckerberg, facebook'ta kitapla ilgili yorumlarını paylaştı. Zuckerberg'in kitap kulübü iş ve sosyal yaşama dair kitaplara odaklanıyor. 'Önsöz' anlamına gelen Mukaddime 1375 yılında kaleme alınmış tarih iktisat ve sosyoloji ile ilgili bilgilerin yer aldığı bir eser. İbni Haldun'un o dönem için devrimsel nitelikte olan bilimsel yaklaşımları bugünkü modern sosyolojinin ve tarihin temellerini atıyor.

20. yüzyılın ünlü tarihçilerinden Arnold J. Toynbee Britanica ansiklopedisinde Mukaddime'yi şöyle tanımlıyor: "Mukaddime, zamana ve mekana bağlı olmadan mukaddime kendi türünün en büyük eserlerindendir"

Zuckerberg facebookta kitabı paylaşırken şöyle yazdı: "Bu kitap 1300'lerde yaşamış bir aydın tarafından yazılmış. Eser kültür ve toplumun nasıl siyaset, ticaret, şehir üzerinden kültür ve toplumun nasıl ilerlediğini, oluştuğunu anlatıyor. 700 yıl sonra bu kitaptakilerin hala geçerli olduğunu okumak gerçekten çok ilginç." Zükerberg'in kitap kulübünde yapılan kitap tercihleri genellikle sosyoloji temelli oluyor. Zuckerberg'in kitap kulübünde her tavsiye ettiği kitap satış rekorları kırıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler