Zamanda Yolculuk Mümkün

İSRAİL Teknoloji Enstitüsü öğretim üyelerinden Prof. Amos Ori, zamanda yolculuk ile böyle bir yolculukta kullanılacak bir araç yapmanın mümkün olduğunu öne sürdü. Prof. Ori'nin bu iddiası bilim dünyasının saygın yayın organlarından Physical Review dergisi

Zamanda Yolculuk Mümkün

İSRAİL Teknoloji Enstitüsü öğretim üyelerinden Prof. Amos Ori, zamanda yolculuk ile böyle bir yolculukta kullanılacak bir araç yapmanın mümkün olduğunu öne sürdü. Prof. Ori'nin bu iddiası bilim dünyasının saygın yayın organlarından Physical Review dergisinde yer alınca ciddiyet kazandı.

Prof. Ori, geçmişe yolculuğu mümkün kılabilecek bir zaman makinesi imal edebilmek için teorik bir model geliştirdiğini belirtti. Makinenin Einstein'ın izafiyet teorisi çerçevesinde çalışacağını kaydeden İsrailli profesör, maddenin çekim gücünün zaman boyutunda kısa yollar yaratabileceğini söyledi.

Herhangi bir maddeden yapılabilir PROF. Ori, "Zaman eğrisini yeterince bükerseniz bir döngü yaratıp geçici olarak maziye gidebilirsiniz" dedi. Böyle bir yolculuk için gerekli olan koşulların matematiksel denklemlerini geliştiren Prof. Ori, söz konusu koşulların oluşturulması şartıyla "kapalı zaman eğrisi" dediği bir zaman makinesi yapılabileceğini ileri sürdü.


Prof. Ori'ye göre, uzay zaman boyutunda zaman kendi üzerine kıvrılabiliyor. Bu döngü üzerinde seyahat eden bir kişi de maziye dönmüş oluyor. İsrailli bilim adamı zaman makinesinin herhangi bir maddeden yapılabileceğini de iddialarına ekledi, ancak bunun ileriki kuşakların işi olabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji