Youtube videoları kaldırdı!

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, uygun olmayan yayınların yer aldığı gerekçesiyle bugüne kadar 24 bin 598 site hakkında ihbar aldıklarını belirterek, “861'i re'sen, 251'i ise yargı kararıyla olmak üzere toplam bin 112 sitenin erişimi engelle

Youtube videoları kaldırdı!
Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, uygun olmayan yayınların yer aldığı gerekçesiyle bugüne kadar 24 bin 598 site hakkında ihbar aldıklarını belirterek, “861'i re'sen, 251'i ise yargı kararıyla olmak üzere toplam bin 112 sitenin erişimi engellendi” dedi.


Acarer, internetin 30 milyona yaklaşan ve hızla sayıları artan kullanıcıların vazgeçemeyeceği yeni bir bilgi, eğlence, alışveriş ve forum ortamı sağladığını anımsattı. Her ortamın yararlı kullanılabildiği gibi, kötü niyetli de kullanılabildiğini ifade eden Acarer, “Devletin görevi vatandaşlarını olumsuz kullanımlara karşı uyarmak, korumak ve kollamaktır” diye konuştu.

İnternetin suistimale açık kullanımında kullanıcıların mağdur olmasını ya da zararlı içeriklerden etkilenmelerini hatta bu tür içeriklerle karşılaşmalarını önlemek amacıyla yasal düzenleme getirildiğini kaydeden Acarer, Telekomünikasyon Kurumu bünyesindeki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına bağlı İnternet Dairesi Başkanlığı kurulduğunu dile getirdi. Acarer, “5651 sayılı yasa, Anayasamızın özel olarak korunmasını öngördüğü başta aile, çocuklar ve gençler olmak üzere belirli sosyal kesimlere yönelik suçların kolayca işlenmesini önleyici özel bir kanun mahiyetindedir” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çeşitli çalışmalar yapıldığını dile getiren Acarer, bu amaçla “www.guvenliweb.org.tr” adresli internet sitesinin yayına girdiğini belirtti.

ENGELLENEN İNTERNET SİTELERİ

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı bünyesinde 23 Kasım 2007'de faaliyete başlayan “Bilgi İhbar Merkezi”ne “0312 582 82 82” nolu telefondan, “http://www.ihbarweb.org.tr” sitesinden ya da “ihbar@ihbarweb.org.tr” elektronik posta adresinden ihbar alındığını anlatan Acarer, internet sitelerine ilişkin ihbarların titizlikle incelendiğini ifade etti. Acarer, “23 Kasım 2007'den bu güne kadar 24 bin 598 ihbar alındı. 861'i re'sen, 251'i ise yargı kararıyla olmak üzere toplam bin 112 sitenin erişimi engellendi” dedi.


Acarer'in verdiği bilgiye göre, erişimi engellenen sitelerin sayısı ve engelleme gerekçeleri şöyle:

ERİŞİM ENGELLEME NEDENİ RESEN YARGI


Fuhuş 10 2
Sağlık için tehlikeli madde temini 0 0
Uyuşturucu/uyarıcı madde kullanımını kolaylaştırma 0 1
İntihara yönlendirme 1 0
Bahis ve kumar 23 2
Atatürk aleyhine işlenen suçlar 2 49
Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama 62 17
Çocukların cinsel istismarı 411 4
Müstehcenlik 352 38
Diğer 0 138

“YOUTUBE VİDEOLARI KALDIRDI”

Ayrıca, 26 internet sitesinin uyarılarak uygun olmayan içeriğin siteden kaldırılmasının sağlandığını bildiren Acarer, özellikle ulu önder Atatürk'e hakaret içeren videoların yer aldığı görüntü paylaşım sitesi Youtube'un bu içerikleri kaldırdığını ifade etti.

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Acarer, “www.youtube.com' sitesi üzerinden kaldırılması istenen video sayısı 202 adet (158 adet ihbar, 44 adet mahkeme kararı ile gelen) olup, tamamı kaldırılmıştır. Erişime kapatılan sitelerin 40'ı için engellemeyi kaldırma kararı uygulanmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji