Youtube Shorts özelliği akıllı televizyonlara da geldi!

YouTube’un TikTok’u taklit etme girişimi artık oturma odasına kadar uzanıyor. Şirketin dikey YouTube Shorts videoları artık TV’lerde yerel desteğe sahip.

Youtube Shorts özelliği akıllı televizyonlara da geldi!

YouTube Shorts kısa sürede oldukça ilgi gören bir uygulama haline geldi ve şimdiden TikTok’a güzel bir rakip olduklarını söyleyebiliriz.

Bu özellik, önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulacak. 2019’dan itibaren yapılan akıllı TV’lerde, oturma odası medya cihazlarında ve “daha yeni” oyun konsollarında kullanılabilecek.

YouTube, açıklayıcı bir videoda Shorts’un eski setlerle çalışabileceğini, ancak bu uyumluluğun garanti edilmediğini önerdi. YouTube’un Shorts’u TV’lere uyarlamak için bu kadar çaba sarf etmesi şaşırtıcı değil.

TikTok’un kendi TV uygulaması geçen yıl Kasım ayında piyasaya sürüldü. Bu bahardan itibaren aylık 1,5 milyardan fazla aktif kullanıcıyla Shorts için de önemli bir izleyici kitlesi var. Ve TikTok teorik olarak ‘sadece’ 1 milyar kullanıcıyla (2021’in üçüncü çeyreği itibariyle) geride olsa da, fark o kadar dar ki, izleyicilikte küçük bir avantaj bile onlardan birine öncülük edebilir. Kısa formatlı videolar sayesinde artık sosyal medya uygulamalarının gidişatı tamamen değişti diyebiliriz. Bu kapsamda YouTube Shorts da kendi özelliğini duyurmakta gecikmedi. TV uyumu yakında herkese sunulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji