YGS'de bir yenilik daha!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite sınavlarına hazırlanan lise son sınıf öğrencileri “veli izniyle” okula devamsızlık yapabilecek. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla yayımlanan genelgeye göre okul velileri okul müdürlüklerine yazılı başvuru

YGS'de bir yenilik daha!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite sınavlarına hazırlanan lise son sınıf öğrencileri “veli izniyle” okula devamsızlık yapabilecek. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla yayımlanan genelgeye göre okul velileri okul müdürlüklerine yazılı başvuru yaptıkları takdirde beyan ettikleri süre “özürlü devamsızlıktan” sayılacak.

“ÖZÜRLÜ DEVAMSIZLIK HAKKI”

Veli dilekçesi özür belgesi gibi işlem görecek. Böylece öğrenciler, rapor almadan velisinin izniyle toplam 45 güne kadar özürlü ve özürsüz olmak üzere devamsızlık yapabilecek. Öğrencilerin 20 gün okula özürsüz devamsızlık hakkı bulunuyor. Veli dilekçesiyle de bakanlık öğrencilere “sınava rahat ve stressiz hazırlanmaları için” 25 gün “özürlü devamsızlık hakkı” tanıdığını açıkladı. Böylece öğrenciler 180 gün açık olan okulun 45 günü, 4’te birinde okuldan uzak geçirmiş olacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler