Yerli otoya biniş tarihi belli oldu

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Türkiye'de 3-4 yıl içinde yeni bir marka, yerli bir marka otomobil göreceğimize inanıyorum" dedi. Sakarya Arifiye'de bir otomobil fabrikasını ziyaret eden Nihat Ergün, Türkiye'nin otomotiv konusunda 50 yıll

Yerli otoya biniş  tarihi belli oldu

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Türkiye'de 3-4 yıl içinde yeni bir marka, yerli bir marka otomobil göreceğimize inanıyorum" dedi.

 

Sakarya Arifiye'de bir otomobil fabrikasını ziyaret eden Nihat Ergün, Türkiye'nin otomotiv konusunda 50 yıllık birikimi olduğunu söyledi.

 

Markalaşmanın önemine dikkat çeken Nihat Ergün, yerli otomobille ilgili dizayn, tasarım, araştırma-geliştirme çalışmalarının sürdürdüğünü kaydetti.

 

Ergün, "Bizim düşüncemiz, önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde Türkiye'nin yeni bir marka, yerli bir marka otomobille de pazarlarının süslenmesidir, ben bunu 3-4 yıl içerisinde göreceğimize inanıyorum. Ciddi çalışmalar var, hem fosil yakıtlı araçlar konusunda, hem elektrikli araçlar konusunda çalışmalar var." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji