Yerli akıllı telefonun adı belli oldu!

 Ciliv, dünyanın önde gelen çipset üreticisi ABD'li Qualcomm QCOM.O işbirliğiyle üretilecek yerli akıllı telefon "Gebze"nin bu yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulacağını belirtti. Ciliv, "i-phone'da olduğu gibi bir model kullanıyoruz; i-phone, California

Yerli akıllı telefonun adı belli oldu!

 

Ciliv, dünyanın önde gelen çipset üreticisi ABD'li Qualcomm QCOM.O işbirliğiyle üretilecek yerli akıllı telefon "Gebze"nin bu yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulacağını belirtti.
 
Ciliv, "i-phone'da olduğu gibi bir model kullanıyoruz; i-phone, California'da tasarlanıyor, Çin'de üretiliyor. Biz de gücümüzün daha çok katma değerinin olduğu tasarıma odaklandık ve Qualcomm'la işbirliği yaptık. Geliştirdiğimiz akıllı telefonu üçüncü çeyrekte uygun fiyatla pazara sunacağız" diye konuştu.
 
Turkcell, Şubat ayında Qualcomm ile cep telefonu, tablet bilgisayar ve makineler arası iletişim (M2M) cihazları geliştirilmesine yönelik ortak ar-ge faaliyetlerinde bulunmak üzere işbirliği anlaşması imzalamış; Ciliv, akıllı telefon üretimi ile her 1 milyon adetlik satışın cari açığı azaltma yolunda yaklaşık yarım milyar TL katkı yapmasının öngörüldüğünü belirtmişti. 
 
Ciliv, yeni akıllı cihazın tahmini satış fiyatı hakkında bilgi vermedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji