Windows'tan büyük açık!

Microsoft'un Windows XP'ye destek vermeyi kesmesine sadece beş ay kalmışken ortaya çıkan bir açık, kullanıcıları endişelendirdi.Microsoft'un açıklamasına göre, özel hazırlanmış kötü amaçlı bir PDF dosyasını açan Windows XP kullanıcıları, hacker'ların tuza

Windows'tan büyük açık!

Microsoft'un Windows XP'ye destek vermeyi kesmesine sadece beş ay kalmışken ortaya çıkan bir açık, kullanıcıları endişelendirdi.

Microsoft'un açıklamasına göre, özel hazırlanmış kötü amaçlı bir PDF dosyasını açan Windows XP kullanıcıları, hacker'ların tuzağına düşmüş oluyor.

Microsoft sorunu çözmek için bir yama hazırladığını açıklarken, acil olarak durumu çözmek isteyenlere NDProxy.sys dosyasını silmelerini ve Null.sys dosyasını yeniden yönlendirmelerini tavsiye etti. Ancak ne yaptığınızı bilmiyorsanız, bu çözümü uygulamak yerine yamayı beklemenizi öneririz aksi takdirde işletim sistemini geri dönülemeyecek şekilde çalışmaz duruma getirebilirsiniz.

Microsoft'un açıklamasına göre, açıktan faydalanan hacker'lar kullanıcıların bilgisayarlarına sızacak standart kullanıcı hesabı üzerinden işletim sisteminin çekirdeğine ulaşan zararlı komutlar çalıştırabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji