Windows 7 kullananlar dikkat! Davalık olabilirsiniz

Yıllardır yazılımlarını korsan olarak kullanan kullanıcılara karşı verdiği mücadeleden bıkıp usanmayan Microsoft, şimdi de Windows 7 işletim sistemini korsan olarak kullanan bilgisayar kullanıcılarını IP adresleri üzerinden tespit ederek mahkemeye vermeye

Windows 7 kullananlar dikkat! Davalık olabilirsiniz

Yıllardır yazılımlarını korsan olarak kullanan kullanıcılara karşı verdiği mücadeleden bıkıp usanmayan Microsoft, şimdi de Windows 7 işletim sistemini korsan olarak kullanan bilgisayar kullanıcılarını IP adresleri üzerinden tespit ederek mahkemeye vermeye başladı.

Her ne kadar desteklediğimiz bir durum olmasa da, ülkemizde de pek çok bilgisayar kullanıcısı lisans satın almadan Windows kullanmaya devam ediyor. Windows XP'den sonra Microsoft'un en çok beğenilen işletim sistemi olan Windows 7'nin de lisanssız kullanımı oldukça yaygın. Microsoft ise bu duruma karşı savaşmaya devam ediyor. Fakat Microsoft genel olarak kontrol ve tespitler için iş yerleri ile toplu kullanımlara öncelik gösteriyor diyebiliriz. En azından lisanssız Windows kullanan herkesin düşüncesi bu yönde diye düşünüyorum. Yıllardır bir çok arkadaşımın lisanssız Windows kullanmasına rağmen herhangi bir problem yaşadığını görmedim fakat Microsoft'un büyük iş yerlerine kontroller yaparak bu durumu sıkı bir şekilde takip ettiğini de biliyorum. Bu nedenle hiç bir bilgisayar kullanıcısına lisanssız Windows kullanmamasını tavsiye ederim. Zaten Windows 10 ücretsiz olacak gelecek gibi duruyor. Sanırım tüm PC kullanıcıları bu durumdan kurtularak Windows 10'a geçiş yapacak.

Microsoft'un Windows 7 avını ortaya çıkaran durum ise Amerika'da bir kullanıcının yakalanarak mahkemeye verilmesi ile başladı. Verizon kullanıcısı bir kişinin bilgisayarı üzerinde yüzlerce lisanssız Windows 7 anahtar kodu aktive etmeye çalıştığını tespit eden Microsoft, kullanıcıyı IP adresi üzerindne tespit ederke gerekli mahkeme işlemlerini başlattı.

Bilgisayarınız üzerinde kurulu olan işletim sistemi Windows 7 ya da diğer Windows versiyonlarından  herhangi biri olsa da, Microsoft yapılan korsan anahtar kodu girme işlemlerinin hepsinin takibini yapabiliyor. Bu işlemi çok fazla yinelerseniz, Microsoft'un dikkatini çekebilir ve bir gün kendinizi mahkeme salonunda bulabilirsiniz. Bu nedenle mümkün olduğunca orijinal ve lisanslı Windows kullanımı çok önem taşıyor.

Microsoft tarafından net bir şekilde belirtilmemesine rağmen Windows 7'yi lisans satın almadan kullanmaya çalışan ya da kullanan kullanıcıların tespit edilmeye devam edileceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji