Whatsapp'ın öldüren yönü de çıktı!

Almanya'da Gamze Yılmaz isimli Türk genç kızının, Whatsapp mesajına bakarken dikkatinin dağılması sonucu trafik kazası yaptığı ortaya çıktı.Dortmund kentine bağlı Hernecke kasabasında geçen 17 şubatta meydana gelen kazada, 21 yaşındaki Gamze Yılmaz, ehliy

Whatsapp'ın öldüren yönü de çıktı!

Almanya'da Gamze Yılmaz isimli Türk genç kızının, Whatsapp mesajına bakarken dikkatinin dağılması sonucu trafik kazası yaptığı ortaya çıktı.

Dortmund kentine bağlı Hernecke kasabasında geçen 17 şubatta meydana gelen kazada, 21 yaşındaki Gamze Yılmaz, ehliyetini aldıktan sonra babasının doğum günü hediyesi otomobiliyle başka bir araca çarpmıştı. Diğer araçtan 58 yaşındaki bir kadın ile 62 yaşındaki bir erkeğin yaralandığı kazada Gamze yaşamını yitirmişti.

SANİYELİK HATA

Kazayı inceleyen polis, Gamze’nin cep telefonuna gelen Whatpsapp mesajına baktığını, “trajik kazanın” bu nedenle gerçekleştiğini açıkladı. Polis sözcüsü Martin Pollmann, “Gamze telefonuna gelen mesaja bir iki saniye bakmış. Kısa süreli bu bakış 80 kilometre hızla giderken 45 dakikalık kör bir uçuş gibi etki yapar. Felakete yol açması için yeterli” dedi. Kazayı soruşturan Savcı Beatriz Föhring de cep telefonuna gelen mesajın genç kızın dikkatini dağıttığı için kazanın meydana gelmiş olabileceğini söyledi.

Gamze’nin annesi ise kızının anaokulunda öğretmenlik yaptığını, ehliyetini de yeni aldığını söylerken “Çok gençti. Ölümüyle baş etmek kocam ve benim için çok zor” dedi. Gamze’nin naaşı Trabzon Maçka’da defnedilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler