WhatsApp'ın o bomba özelliği kalkıyor!

WhatsApp'ın yeni "okundu onayı" işlevi, bir avukata göre firmanın başına iş açabilir. Popüler mesajlaşma yazılımı, geçtiğimiz günlerde gönderdiğiniz mesajların karşı tarafta görüntülendiğini gösteren "mavi onay işareti" işlevini devreye sokmuştu.

WhatsApp'ın o bomba özelliği kalkıyor!

Avukat Christian Solmecke'e göre mavi onay işareti, gizlilikle ve kanunlarla ilgili nedenler dolayısıyla yasalara aykırılık arz ediyor. WhatsApp ise bu iddiaya işlevin kapatılabildiği bir beta sürümünün hazır olduğu cevabını verdi. Görünen o ki yeni işlevin yakasında kullanıcılardan sonra, bir de kanunlar olacak...


WhatsApp, "mavi onay işareti" işlevini sunmadan önce sadece mesajınızın karşı tarafa ulaştığını bildirmekle yetiniyordu. Dolayısıyla mesajınız ulaşsa bile, karşı tarafın WhatsApp'ı açıp, mesajı okuduğunu anlamanız mümkün olmuyordu (karşı taraf cevap vermediği sürece).

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler