WhatsApp, üç yeni özelliğini birden duyurdu! Binlerce kişi aynı mesajı görecek

Meta'ya ait mesajlaşma platformu WhatsApp, üç yeni özelliğini birden duyurdu.

WhatsApp, üç yeni özelliğini birden duyurdu! Binlerce kişi aynı mesajı görecek

 Şirketin milyarder CEO'su Mark Zuckerberg'in yaptığı açıklama ile dünyanın en popüler mesajlaşma ağı WhatsApp'a topluluk, anket ve bir yeni güncelleme daha geldi. Bu özellikler tüm kullanıcılara sunuldu bile! İşte yeni özelliklerin dikkat çeken detayları...

WhatsApp, Instagram ve Facebook’un çatı şirketi Meta’nın kurucu CEO’su Mark Zuckerberg, WhatsApp’a gelen üç yeni özelliğin duyurusunu yaptı. Facebook hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Zuckerberg, nihayet herkesin kullanımına sunulan yeni özellikler hakkında önemli bilgiler verdi. Bu özellikler, topluluk oluşturma, anket yapma ve 32 kişiyle görüntülü konuşma. Peki, WhatsApp’ın yeni özellikleri nasıl kullanılıyor?

WHATSAPP TOPLULUKLAR HERKESE SUNULDU
Mark Zuckerberg’in paylaştığı ilk yeni WhatsApp özelliği ‘topluluklar’. Sonunda herkes ilgili grupları tek bir yerde bir araya getirmek için alt grupları ve büyük bir duyuru kanalını destekleyerek bir topluluk oluşturabilir. Yani topluluklar aslında grupları içine alan daha büyük grup olarak düşünülebilir. Örneğin, bir okul için WhatsApp’ta topluluk açılabilir ve okuldaki sınıflar için ayrı ayrı WhatsApp grubu kurulabilir.

Bununla birlikte, WhatsApp gruplar için katılımcı sayısı sınırını 512'den 1024'e çıkardı. Yani bir grupta artık en fazla 1024 kişi olabilecek. Topluluklarda ise 21 farklı grup bir araya gelebilecek. Böylece WhatsApp'ta bir topluluk içinde 21 farklı gruptan toplamda 21 bin 504 kişi bulunabilecek! Bu sayı oldukça muazzam! WhatsApp bu yönüyle binlerce katılımcıyı barındırabilen Telegram'ın büyük gruplarına rakip oldu. Bu arada, Telegram'ın büyük grupları olarak gösterilen 'kanallar'da ise katılımcı sayısının üst sınırı 200 bin. 

WHATSAPP GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMADA DEVRİM! 
Mark Zuckerberg aynı zamanda görüntülü görüşmelerde kişi sayısını da artırdı. WhatsApp’ta artık görüntülü görüşmeler en fazla 32 kişiyle yapılabiliyor. Bir süredir beta test programında olan bu özellik artık tüm kullanıcılara sunulmuş oldu. Bu özellik ile WhatsApp, pandemi döneminde önemi artan video konferans uygulamalarına rakip olduğunu gösterdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji