Uzaydaki 7. yılını tamamladı! GÖKTÜRK-1 dünyayı 37 Bin kez turladı

Uzaydaki 7. yılını tamamlayan GÖKTÜRK-1 dünyanın etrafını 37 bin 378 defa turladı.

Uzaydaki 7. yılını tamamladı! GÖKTÜRK-1 dünyayı 37 Bin kez turladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), GÖKTÜRK-1 uydusunun uzaya fırlatılmasının 7. yılına özel olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım gerçekleştirdi.

MSB'nin paylaşımında, "Uzayın gözü GÖKTÜRK-1, 7 yaşında! Uydumuz, görev süresince dünya çevresinde tam 37,378 tur atarak 82,913 görüntü çekti." ifadesine yer verildi.

İnfografikte, GÖKTÜRK-1'in coğrafi kısıtlama olmaksızın dünya genelinde herhangi bir bölgeden görüntü alabilme özelliğine vurgu yapılarak, uydunun Türkiye saatiyle 5 Aralık 2016'da 16.51'de uzaya fırlatıldığı hatırlatıldı.

Uydunun 680 kilometre yörünge yüksekliğinde, saniyede 7.5 kilometre hızla hareket ettiği ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Keşif Uydu Tabur Komutanlığı personeli tarafından yönetildiği bilgisi, infografik üzerinde detaylandırıldı. Ayrıca, GÖKTÜRK-1'in Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonel ihtiyaçlarına yönelik yüksek çözünürlüklü uydu görüntü desteği sağlama, uzay ve uydu teknolojilerine dair kazanımları artırma, uzman insan gücü ve altyapı geliştirme, orman alanlarının denetimi, doğal afetler sonrası hızlı hasar tespiti, coğrafi harita verilerinin üretilmesi gibi sivil faaliyetlerde de rol aldığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler