USB'lerinizi çöpe atın! Beklenen oldu...

Bir süredir yeni tasarıma geçeceği konuşulan USB arabiriminin yeni sürümünün ilk fotoğrafı ortaya çıktı. USB 3.1 olarak adlandırılan ve geriye dönük uyumlu olmadığı dikkatlerden kaçmayan yeni USB arabirimi Apple'ın iPhone 5/5S ve yeni iPad'lerde kullandığ

USB'lerinizi çöpe atın! Beklenen oldu...
Bir süredir yeni tasarıma geçeceği konuşulan USB arabiriminin yeni sürümünün ilk fotoğrafı ortaya çıktı.
 
USB 3.1 olarak adlandırılan ve geriye dönük uyumlu olmadığı dikkatlerden kaçmayan yeni USB arabirimi Apple'ın iPhone 5/5S ve yeni iPad'lerde kullandığı Lightning şarj kablosuyla benzer bir tasarıma sahip. Yani USB'lerin girişleri artık çift yüzlü olacak ve böylece siz hangi tarafından USB girişine kabloyu soktuğunuzun bir önemi kalmayacak.
 
Ancak tek fark sadece tasarımda değil elbette. 5.0 Gbps veri aktarım hızına sahip olan USB 3.0'e göre iki kat daha hızlı olan USB 3.1'de bu hız 10 Gbps'yi buluyor.
 
Henüz seri üretime geçmeyen USB 3.1'in mevcut USB 2.0 ve 3.0'lerin yerini alması beklenirken, 2016 yılı itibariyle yeni USB arabiriminin endüstri standardı olması bekleniyor.
23902424.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji