Uçakta cep telefonu ve internet!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, ocak ayından itibaren uçaklarda cep telefonu, internet ve uydu TV yayınının kullanılacağını söyledi. Teknolojik yenilikleri yakından izlediklerini belirten Kotil, "Türkiye'ye son teslim edilen Boeing 777'l

Uçakta cep telefonu ve internet!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, ocak ayından itibaren uçaklarda cep telefonu, internet ve uydu TV yayınının kullanılacağını söyledi. Teknolojik yenilikleri yakından izlediklerini belirten Kotil, "Türkiye'ye son teslim edilen Boeing 777'lerde satıcı firma Boeing ve Panasonic bunu yetiştiremedi. Ama yılbaşı itibariyle 777 tipi uçaklarımızda hem uydudan canlı televizyon yayını olacak. Uydu anteni bağlandı, ayarları yapılıyor. Hem cep telefonu kullanacaksınız hem de wifi (kablosuz internet bağlantısı) dediğimiz sistemleri, her türlü bağlantıyı kullanabileceksiniz. Bu da teknolojinin son noktası" dedi. Kotil, daha önce teslim edilen 777'lerde de sistemleri kendileri yapacaklarını, ocakta hizmetin başlayacağını söyledi.

2011'DE 5 YILDIZ

THY'nin şu anda 4 yıldızlı bir havayolu şirketi olduğunu, 2011'de beş yıldıza çıkacağını belirten Kotil, şöyle konuştu: "İnşallah Star Alliance içinde beş yıldıza sahip üçüncü havayolu biz oluruz. Tüm dünyada zaten sadece 6 havayolu şirketi beş yıldıza sahip. Gelecek yıl küme düşen olmazsa biz 7'inci beş yıldızlı havayolu olacağız. Beş yıldızlı havayolu Avrupa'da ve Amerika'da hiç yok. Biz Avrupa'nın ilk beş yıldızlı havayolu olmak istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler